خانه / سلامت / آخرین آمار ابتلاء به هپاتیت در ایران/ لزوم درمان سالانه ۱۰هزار زندانی مبتلا

آخرین آمار ابتلاء به هپاتیت در ایران/ لزوم درمان سالانه ۱۰هزار زندانی مبتلا

سلامت نیوز:رئیس شبکه هپاتیت ایران ضمن ارایه آخرین آمار و ارقام مبتلایان به انواع هپاتیت در کشور، با بیان این‌که برای درمان هپاتیت C در زندان‌ها، برنامه منسجمی وجود ندارد، بر لزوم درمان سالانه ۱۰هزار زندانی مبتلا به این بیماری در جهت حذف بیماری تا سال ۱۴۱۰ در کشور تاکید کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر سید موید علویان همزمان با روز ملی اطلاع رسانی هپاتیت ، درباره انواع بیماری هپاتیت و راه‌های انتقال آن گفت: به طور کلی با دو نوع هپاتیت روبرو هستیم؛ یک نوع هپاتیت از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌شوند (هپاتیت A و E) و هپاتیت دیگر که از طریق تماس خون قابل انتقال است ( B و C).
۶۰درصد مبتلایان هپاتیت B شناسایی نشده‌اند

وی بابیان اینکه دغدغه مهم ما کنترل هپاتیت B و Cاست، درباره آمار مبتلایان به هپاتیت B و Cدر کشور، گفت: حدود یک میلیون و ۴۰۰هزار نفر مبتلا به هپاتیت B هستند که ۶۰ درصد این موارد ناشناخته است. یکی از اهداف اطلاع‌رسانی‌ها درباره این بیماری، شناسایی این ۶۰ درصد است.

۱۸۶هزار مبتلا به هپاتیت C در کشور

رییس شبکه هپاتیت کشور همچنین گفت: ۱۸۶هزار نفر نیز مبتلا به هپاتیت C هستند. خوشبختانه در طی ۱۰ سال اخیر برنامه‌های خوبی برای کنترل هپاتیت C در بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی داشته‌ایم. در همین راستا میزان ابتلا به هپاتیت C در این بیماران بسیار کاهش یافته است.

چه کسانی در معرض ابتلا به هپاتیت C هستند؟

علویان درباره گروه‌های خطر در معرض ابتلا به این بیماری، گفت: بیشتر مبتلایان به هپاتیت C در کشور، معتادان تزریقی هستند که سابقه زندان رفتن هم دارند. در عین حال کشور ما جوان است با اینکه این موضوع یک حسن برای فناوری و اقتصاد کشور است، اما در حال حاضر سن ازدواج در کشور بالا رفته است و این موضوع رفتارهای پرخطر جنسی را به دنبال دارد. این رفتارهای محافظت نشده، خطر انتقال بیماری‌هایی مانند هپاتیت را دارد. موارد دیگری که موجب ابتلا و انتقال هپاتیت می‌شود، خالکوبی‌ها و حجامت‌های غیربهداشتی هستند. این رفتارها موجب حساس شدن جامعه برای ابتلا به این بیماری می‌شود و باید از این رفتارهای پرخطر بپرهیزیم.

درمان هپاتیت با داروهای ایرانی

رئیس شبکه هپاتیت ایران در ادامه صحبت‌هایش درباره وضعیت داروهای هپاتیت در کشور نیز گفت: خوشبختانه تمام داروهای هپاتیت B و C تولید داخلی هستند. داروهای تولید داخل اثربخشی مشابه با داروهای خارجی دارند؛ در حالیکه قیمت‌هایی بسیار مناسب‌تر و ازران‌تر دارند. در حال حاضر درمان هپاتیت در کشور با داروهای ایرانی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: افراد مبتلا به هپاتیت C ، یا معتادان تزریقی‌اند یا افرادی هستند که سابقه زندان داشته‌اند. این افراد از نظر اقتصادی سطح پایینی دارند و حتی توان درمان با داروهای ایرانی را ندارند و از طرفی دیگر بسیاری از این افراد بیمه هم نیستند. بنابراین جامعه ر ا نسبت به این بیماری آگاه کنیم تا تمام جوامع برای درمان این افراد پرخطر مبتلا به هپاتیت کمک کنند تا جامعه سالمی را داشته باشیم و خطر انتقال کاهش یابد.
برای درمان هپاتیت Cدر زندان‌ها، برنامه منسجمی وجود ندارد

علویان با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۰۰هزار نفر از زندانیان کشور توسط وزارت بهداشت و اداره بهداری زندان‌ها واکسن هپاتیت B می‌زنند، گفت: این در حالی است که برای درمان هپاتیت Cدر زندان‌ها، برنامه منسجمی وجود ندارد و به صورت پراکنده برخی دانشگاه‌ها با کمک بهداری زندان‌ها، زندانیان مبتلا به هپاتیت C را درمان می‌کنند. درمان هپاتیت C در زندان یک فرصت برای کاهش ابتلا به این بیماری و کنترل آن است.

اهمیت کنترل همسران زندانیان

وی بر کنترل و معاینه همسران زندانیان مبتلا به هپاتیت نیز تاکید کرد و افزود: همسر فرد مبتلا به هپاتیت نیز باید معاینه شود. بررسی هپاتیت در همسران زندانیان می‌تواند موجب تشخیص به موقع این بیماری و کنترل آن شود. در همین راستا همسران افراد مبتلا به هپاتیت باید دقت کنند برای برقراری ارتباط از لوازم پیشگیری‌کننده استفاده کنند و خودشان را نسبت به هپاتیت ایمن کنند.

علویان درباره برنامه‌هایی که برای کاهش آسیب‌های ناشی از هپاتیت انجام شده نیز گفت: برنامه‌هایی برای کاهش آسیب هپاتیت در کشور در حال اجراست. بر هیمن اساس راه‌های پیشگیری را به افراد در معرض خطر آموزش می‌دهیم و آن‌ها را واکسینه می‌کنیم. در افراد معتاد، اعتیاد تزریقی را با مصرف متادون درمان می‌کنیم. این اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به ایدز و هپاتیت بسیار موثر بوده است.

حذف هپاتیت در کشور تا سال ۱۴۱۰

رئیس شبکه هپاتیت ایران در پایان افزود: برنامه و هدف ما برای آینده حذف بیماری هپاتیت C تا سال ۱۴۱۰ در کشور است. برای تحقق بخشیدن این هدف باید سالانه ۱۰هزار نفر از زندانیان مبتلا به این بیماری را درمان کنیم. در مورد هپاتیت B نیز دورنمای بسیار خوبی داریم. حدود ۳۵ میلیون ایرانی واکسن هپاتیت B تزریق کرده‌اند و آمار ابتلا به این بیماری هر ساله رو به کاهش است؛ به طوریکه در بعضی استان‌ها این کاهش به زیر یک درصد بوده است.​

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو