خانه / اخبار پزشکی / آنچه از رژیم غذایی مدیترانه‌ای نمی‌دانید!

آنچه از رژیم غذایی مدیترانه‌ای نمی‌دانید!

 

به گفته کارشناسان تغذیه، رژیم غذایی مدیترانه ای موجب افزایش طول عمر می شود.

سلامت زیبا به نقل از خبرگزاری مهر، رژیم غذایی مدیترانه ای حاوی مواد خوراکی ای است که دارای تاثیرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی همراه با تمامی سبزیجات، میوه ها، بنشن، مغزیجات آجیلی و روغن زیتون است.

به همین خاطر این رژیم غذایی موجب عمر طولانی تر و زندگی سالم تر می شود. در ادامه به ۵ مورد از فواید رژیم غذایی مدیترانه ای اشاره می شود:

۱. رژیم غذایی مدیترانه ای دارای فواید بیشماری برای سلامت است. از وارونگی فرایند پیری تا حفاظت در مقابل سرطان و دیابت، این رژیم مملو از مواد مغذی و چربی های سالم است.

۲. این رژیم که مملو از میوه، سبزیجات، ماهی و غذاهای تصفیه نشده است، موجب کاهش ریسک حمله قلبی و سکته در افراد می شود.

۳. مطالعات نشان می دهند رژیم غذایی مدیترانه ای موجب بهبود سلامت دستگاه گوارش هم می شود. مصرف مقدار بالای فیبر رژیمی ترغیب کننده اسیدهای چرب کوتاه زنجیره (SCFA) با تاثیرات بهبود سلامت نظیر کاهش ریسک ابتلا به بیماری های التهابی مرتبط است.

۴. رژیم غذایی مدیترانه ای به پیشگیری از سرطان از جمله سرطان سینه نیز کمک می کند. طبق مطالعات، این رژیم غذایی می تواند ریسک ابتلا به سرطان سینه را تا ۶۸ درصد کاهش دهد. این رژیم غذایی به قدری مفید و پرفایده است که سرطان و بیماری های قلبی را دور نگه می دارد.

۵. تحقیقات آشکار ساخته است در افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند کاهش علائم آپنه خواب (اختلال در خواب) که در نهایت منجر به افزایش فعالیت فیزیکی و کاهش بیشتر چربی دور شکمی می شود، وجود دارد.image

حال رژیم غذایی مدیترانه ای چیست؟!

رژیم غذایی مدیترانه‌ای یک رژیم غذایی جدید است که از نوع تغذیه سنتی مردم یونان ،اسپانیا، ایتالیا و مراکش الهام گرفته شده است.اساس این رژیم بر مصرف نسبتاً بالای روغن زیتون، حبوبات، غلات کامل، میوه و سبزیجات و مصرف متوسط ماهی و محصولات لبنی بخصوص ماست و پنیر و نیز مصرف شراب و مصرف بسیار کم گوشت و محصولات گوشتی استوار است.این رژیم در تاریخ چهارم دسامبر ۲۰۱۳ از سوی یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشورهای یونان ،اسپانیا، ایتالیا، مراکش، پرتقال، قبرس و کرواسی به ثبت رسید.این رژیم غذایی علیرغم نامش در تمام کشورهای حوزه مدیترانه یکسان نیست و تفاوتهایی در آشپزی این کشورها مشاهده می‌شود، به عنوان مثال در شمال ایتالیا از روغن زیتون فقط در تهیه سالاد استفاده می‌شود و برای پخت و پز از کره و چربی خوک استفاده می‌کنند.همچنین در بیشتر کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه استفاده از روغن دنبه گوسفند و روغن حیوانی رواج دارد.بنابراین استفاده از عنوان رژیم مدیترانه‌ای در متون علمی صحیح نمی‌باشد چرا که نمی‌توان گفت که رژیم مدیترانه‌ای دقیقاً از چه ترکیبات یا غذاهایی تشکیل شده است.

درباره ی دستیار سلامت

مطالب مرتبط

دستگیری یکی از اراذل و اوباش سابقه دار متواری در غرب تهران