خانه / سلامت / آیا واردات دارو توسط گروه های مافیایی انجام می شود؟/ چرا تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان غذا و دارو متوقف شد

آیا واردات دارو توسط گروه های مافیایی انجام می شود؟/ چرا تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان غذا و دارو متوقف شد

سلامت نیوز: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در حال حاضر دلیل محکمی مبنی بر وجود مافیا در واردات دارو وجود ندارد.

به گزارش سلامت نیوز، محمد نعیم امینی فرد درگفت وگو با خانه ملت، درخصوص اظهارات مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، مبنی براینکه دارو در کشور سیاسی شده و برخی مسائل مثل مافیای دارویی از سوی سیاسیون مطرح می شود، گفت: مسئولان سازمان غذا و دارو به جای طرح مسائل سیاسی به وظایف خود عمل کنند، ازیک مسئول فنی و تخصصی انتظار طرح مسائل تخصصی وجود دارد.

نماینده مردم ایرانشهر درمجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه دردوره گذشته سازمان غذا و دارو درکمیسیون بهداشت تحقیق و تفحص هایی درخصوص برخی مباحث درحوزه دارو مطرح شد، افزود: تحقیق و تفحص ها به هیچ نتیجه ای نرسید، البته مشکلاتی از قبل و درحال حاضر درحوزه دارو وجود دارد؛ اما لزوم انجام تحقیق و تفحص درآن مقطع مورد تصویب مجلس و کمیسیون بهداشت قرار نگرفت.

وی تصریح کرد: اگر درحال حاضر برخی دلایل مبنی بر مافیایی بودن واردات دارو وجود دارد، مجلس شورای اسلامی و کمیسیون بهداشت می تواند مسائل را بررسی و پیگیری کند، البته دلایل قوی مبنی بر وجود مافیا درحوزه دارو وجود ندارد؛ البته توفیقاتی درخصوص تولیدات دارویی کسب شده و فناوری آوری های قابل قبولی درخصوص تکنولوژی های بالای دارویی کسب شده است.

امینی فرد با اشاره به اینکه منابع و چرخش مالی درحوزه دارویی دچار مشکل شده است، گفت: بدهی گسترده بیمارستان ها و شرکت های دارویی و بیمه ها به بیمارستان ها عملا نظام مالی دارویی را دچارمشکل کرده است، همچنین برای استفاده از ظرفیت های تکنولوژیک و دانش بالا درجهت تصرف بازارهای دارویی منطقه تلاشی نمی شود؛ بنابراین عزم جدی تری را باید درخصوص افزایش صادرات درپیش گرفت.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه عمده مشکلات حوزه دارو به دلیل ساختار خصولتی اکثر کارخانه جات دارویی است، افزود: یعنی از یک طرف این کارخانه جات به ظاهر واگذار شدند، اما همچنان از سازوکارهای دولتی پیروی می کنند؛ بنابراین به میزانی که ظرفیت وجود دارد، درارتباط باتولید دارو و نفوذ دربازارهای منطقه توفیقی حاصل نشده است، ضمن اینکه ۱۰ درصد واردات دارو به لحاظ ریالی نیز حجم بالایی است.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو