خانه / تغذیه / اجرای برنامه عملیاتی بهبود تغذیه در هشت استان کشور

اجرای برنامه عملیاتی بهبود تغذیه در هشت استان کشور

سلامت نیوز:مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت:بر اساس برنامه‌های بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی ازاین استان ها است، در اولویت برنامه‌ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از وبدا، دکتر زهرا عبداللهی در سفر به زاهدان و در بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت، آموزش های کارشناسی به زبان های بومی و محلی را از بهترین تکنیک های ارتقای سواد تغذیه‌ای در کشور عنوان کرد و گفت: تکنیک های آموزشی کارشناسان تغذیه با زبان های محلی در استان سیستان و بلوچستان الگویی کشوری است.

وی با اشاره به اینکه مصرف شکر و غذاهای پرچرب به عنوان دو الگوی غذایی نامناسب در ایران رواج بیشتری دارد، خاطر نشان کرد: برخی از الگوهای نامناسب غذایی مردم، مهم ‌ترین عامل خطر ابتلا به بیماری‌ هایی نظیر دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان‌ ها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است.

وی ادامه داد: تا ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز روزانه بدن باید از چربی ‌ها تامین شود و دریافت بیش از این مقدار چربی، منجر به اضافه وزن، چاقی و حرکت کردن به سمت بیماری‌ها و ریسک فاکتورهای بیماری‌زا خواهد شد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: بر اساس برنامه های بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی ازاین استان ها است، در اولویت برنامه‌ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند.

وی تاکید کرد: برخی از بیماری‌های غیر واگیر که در این استان ها رایج است، به دلیل رژیم غذایی نامناسب شیوع پیدا کرده و بر اساس سند بهبود تغذیه ایران، تمامی مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت، باید خدمات مشاوره را از کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز دریافت کنند.

عبداللهی در ادامه افزود: در حال حاضر بیماری‌ های غیرواگیر مهم‌ ترین عامل مرگ و میر در کشور است و الگوی نامناسب غذایی مردم، مهم ‌ترین عامل خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان ‌ها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: امروزه با مصرف تنقلات، فست فودها و تغییر سبک زندگی مردم، مقادیر بیشتری از چربی، نمک و قند وارد بدن انسان می‌شود.

گفتنی است، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در این سفر، از مراکز خدمات جامع سلامت امام رضا(ع)، حضرت ولی عصر(عج) و مرکز حضرت ابوالفضل (ع) بازدید و از خدمات فعال کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تقدیر کرد.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

آزمایش خونی که احتمال مرگ را پیش‌بینی می‌کند

سلامت نیوز: محققان با استفاده از گروهی از نشانگرهای زیستی، آزمایش خونی طراحی کردند که احتمال مرگ یک فرد را در ۱۰ سال آینده پیش بینی می کند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، دانشمندان آلمانی با بررسی های انجام شده روی ۴۴ هزار نفر، ۱۴ نشانگر زیستی را در خون شناسایی کردند که بر احتمال مرگ یک فرد اثر می گذارند. به گزارش پایگاه اینترنتی دیلی میل ،این نشانگرهای زیستی که به استناد آزمایش های انجام شده با دقتی ۸۳ درصدی احتمال مرگ فرد را در ۱۶ سال آینده پیش بینی می کنند، به همه چیز از ایمنی و کنترل قند خون گرفته تا گردش چربی و التهاب ارتباط دارند. این روش هنوز در قالب یک آزمایش خون معمولی مانند آزمایش هایی که برای تشخیص عفونت در بیمار انجام می شود، تست نشده است. دانشمندان امید دارند که نتایج تحقیقاتشان به ابداع آزمایش خونی بینجامد که بتوان روزی از آن برای هدایت فرآیند درمان بیماران استفاده کرد و به عنوان نمونه با استفاده از آن در مورد شانس زنده ماندن بیماران میانسال، پیش از جراحی، اطمینان خاطر کسب کرد. پزشکان عموما با استفاده از فاکتورهایی چون فشارخون و سطح کلسترول می توانند احتمال مرگ یک فرد را طی یک سال آتی پیش بینی کنند اما پیش بینی این احتمال در بازه طولانی تری چون ۵ تا ۱۰ سال بعد، کار ساده ای نیست. اگرچه کارشناسان از این تحقیق به عنوان گامی هیجان انگیز یاد کرده اند اما متذکر شده اند که پیش از اجرای آن در دنیای واقعی به پژوهش های بیشتر در این باره نیاز است. جزئیات این پژوهش در نشریه Nature Communications منتشر شده است.