خانه / سلامت / استرس‌های مزمن، شایع‌ترین علت سرطان

استرس‌های مزمن، شایع‌ترین علت سرطان

سلامت نیوز:رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به این‌که در جدیدترین تحقیقات شایع‌ترین علت سرطان، استرس‌های مزمن است، گفت: استرس موجب افزایش سکته‌های قلبی، مغزی و فشارخون می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، «ارسلان خالدی‌فر» دوم اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، اظهار کرد: سلامت امری نیست که متولی آن تنها وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی باشد بلکه به تمام ارگان‌های دولتی و غیردولتی مرتبط است.

خالدی‌فر با اشاره به این‌که در جدیدترین تحقیقات شایع‌ترین علت سرطان، استرس‌های مزمن است، تصریح کرد: استرس موجب افزایش سکته‌های قلبی، مغزی و فشارخون می‌شود.

وی از رسانه‌ها خواست در خصوص مقوله اجتماعی شدن سلامت، اطلاع‌رسانی داشته باشند به این معنا که شناخت و بکارگیری امکانات خارج از دانشگاه نیز انجام شود و این امکانات به کمک دانشگاه علوم پزشکی آیند تا ارتقاء سلامت در میان مردم محقق شود.

خالدی‌فر افزود: اختصاص دادن دستگاه ام آر آی به بیمارستان‌های لردگان و کاشانی شهرکرد با کمبود اعتبار مواجه است که امید است در چند ماه آینده این تامین اعتبار صورت گیرد.

وی ادامه داد: در هفته سلامت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی شهرکرد در رحمتیه کلنگ‌زنی خواهد شد که امیدواریم هرچه سریعتر به بهره‌برداری برسد.

خالدی‌فر نقش ورزش را در سلامت جسم و روان موثر دانست و عنوان کرد: ورزش موجب نشاط است و می‌طلبد در زمینه مصرف سیگار نیز که در استان شایع است، فرهنگ‌سازی بیشتری شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد محسن درخشان نیز اظهار کرد: با اجرای طرح تحول سلامت ۴۵ هزار نفر از افرادی که در استان بیمه نداشتند، بیمه شدند.

وی عدم حضور متخصصان در استان را از مشکلاتی عنوان کرد که با اجرای طرح تحول سلامت تعداد بسیاری متخصص در استان جذب شد اما هنوز در سه رشته رادیولوژی، زنان و اطفال به این هدف نرسیدیم.

درخشان ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین، حمایت از بیماران صعب‌العلاج همانند سرطان را از برنامه‌های در حال اجرا برشمرد و افزود: مرکز ناباروری استان از مهر ماه سال گذشته راه‌اندازی شد تا افراد به جای مراجعه به سایر استان‌ها به این مرکز مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: کلنگ توسعه بیمارستان فارسان زده شده و امید است که بزودی این بیمارستان نیز افتتاح شود.

درخشان از راه‌اندازی اورژانس دندانپزشکی در سال جاری در استان خبر داد و گفت: این اورژانس تاکنون در استان وجود نداشت و در حال حاضر با حضور یک متخصص در حال فعالیت است.

وی در خصوص مرگ ماردان باردار گفت: در سال جاری یک مورد مرگ و در سال گذشته نیز یک مورد اتفاق افتاده است که علل این مرگ‌ها بررسی شده است.

درخشان خونریزی را شایع‌ترین علل مرگ مادران باردار دانست و خاطرنشان کرد: در مرگ مادر بادار در سال جاری علارقم وجود تمام تجهیزات پزشکی و متخصصان، متاسفانه این مرگ صورت گرفت.

وی یادآور شد: هم‌اکنون ۱۴۴۲ تخت بیمارستان فعال در استان وجود دارد.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو