خانه / سلامت / استقرار۵ هزار تیم پیشگیری بهزیستی در محلات با ریسک بالای اعتیاد

استقرار۵ هزار تیم پیشگیری بهزیستی در محلات با ریسک بالای اعتیاد

سلامت نیوز:سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر لزوم لحاظ پیوست‌های اجتماعی در برنامه ریزی‌های کشور به آسیب های اجتماعی در منطقه عسلویه اشاره کرد و گفت: طبق تحقیقی که در این شهر انجام شده است ۲۳ درصد جامعه کارگران دچار معضل اعتیاد هستند و این موضوع نشان از این است که بحث‌های پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیست‌محیطی را در پروژه‌های بزرگ توسعه زیربنایی کنار گذاشته‌ایم.
به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در جلسه شورای اجتماعی خوزستان که(۱۵ شهریورماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به ایجاد شکاف در جامعه و افزایش روزافزون آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: تحولات سریع در محیط زیست، صنعتی شدن زندگی و نگاهی که به مسائل توسعه کشور داشته‌ایم، در این عوامل موثر هستند.
وی افزود: با نگاه به برنامه‌های اول تا پنجم می‌بینیم که اقتصاددانان برای ما برنامه ریزی می‌کردند و هیچ وقت از جامعه شناسان و کسانی که متخصص جامعه شناسی و علوم اجتماعی هستند، برای نگارش برنامه‌ریزی‌های مسائل اجتماعی دعوت نشده است.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آسیب های اجتماعی در منطقه عسلویه اشاره کرد و ادامه داد: طبق تحقیقی که در این شهر انجام شده است ۲۳ درصد جامعه کارگران دچار معضل اعتیاد هستند و این موضوع نشان از این است که بحث های پیوست های فرهنگی، اجتماعی و زیست‌محیطی را در پروژه‌های بزرگ توسعه زیربنایی کنار گذاشته‌ایم.
محسنی بندپی گفت: طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت سلامت در سال ۱۹۴۷، سلامت تنها نبود بیماری نیست بلکه آسایش روحی، روانی، سلامت معنوی و اجتماعی را شامل می شود که این موضوع را فراموش کرده ایم. شاید انواع واکسیناسیون را انجام داده‌ایم اما به سلامت اجتماعی نگاه علمی نداشته‌ایم.
وی افزود: عدم نگاه علمی کارشناسی و دقیق، بروز و شیوع و رشد آسیب های اجتماعی را در اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی و اختلال روحی و روانی و حاشیه نشینی در بر داشته است.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رویکرد دولت دوازدهم در زمینه سلامت اجتماعی بیان کرد: از مهمترین رویکردهای این دولت در کنار مجلس شورای اسلامی، بحث ایجاد سلامت اجتماعی است و برای اولین بار در برنامه‌های توسعه‌ای به سلامت اجتماعی نگاه علمی و کارشناسی شده است.
وی با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی نیازمند پیشگیری است، تصریح کرد: یک دستگاه دولتی نمی تواند به تنهایی در بحث آسیب های اجتماعی عمل کند و پیشگیری از این آسیب ها نیازمند هم افزایی بین دستگاه‌های دولتی و نگاه اجتماع محور از بیرون است و باید از طریق سازمان های مردم نهاد، اجتماعی کردن این آسیب ها و کمک گرفتن از مردم حل شوند و دولت باید سیاست گذاری ها را انجام دهد.
محسنی بندپی با اشاره به اجرای طرح نماد جهت کاهش آسیب های اجتماعی بیان کرد: برای نخستین بار در طرح نماد برای تدوین و تولید بسته های مددکاری و بسته‌های روانشناسی ۹ دستگاه در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.
وی با بیان اینکه برخی از عوامل کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله توانمندسازی باید از سنین پایه انجام شود، گفت: این طرح در حال ملی شدن است و برای اولین بار ۹ وزارتخانه دور هم جمع شده‌اند تا از سنین پایه در خصوص کاهش آسیب های اجتماعی کار کنند. نتایج طرح نماد شاید ۱۰ تا ۱۵ سال دیگر نشان داده شود اما اجرای آن از اکنون آغاز شده است.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات انجام شده جهت مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: در این جهت اقدامات خوبی انجام شده است البته سه استان در افغانستان که با ایران هم مرز هستند، ۳۰۰ درصد سطح تولید کشت مواد مخدر را افزایش داده‌اند و طبیعتا صف اول مقابله با عرضه مواد مخدر نیز نیروهای ناجا هستند.
وی با تاکید بر اصل قرار دادن پیشگیری در همه مسائل گفت: در زمینه مبارزه با مواد مخدر، ۵۰۰۰ تیم سازمان بهزیستی در ۵۰۰۰ محله که ریسک بالایی دارند استقرار یافته‌اند و در حال انجام پیشگیری هستند.
محسنی بندپی تصریح کرد: کمپ ها در درمان اعتیاد هیچ اثربخشی ندارند و باید این موضوع را بپذیریم که دیگر زمان آزمون و خطا سپری شده است. به همین دلیل به سمت درمان اجتماع مدار رفته‌ایم زیرا اثربخشی این نوع درمان بیش از ۳۵ درصد است در حالی که راندمان اثربخشی در کمپ‌ها پنج درصد است.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در بحث درمان اعتیاد به دو گروه سنی زنان و کودکان توجه ویژه‌ای کرده ایم. نقش زنان در بحث اعتیاد می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد؛ به طور مثال در تحقیقی که در استان سیستان و بلوچستان انجام شد، در نظرسنجی در دو مرکز بهبودپذیری و اقامتی کودکان، بالای ۵۰ درصد کودکانی که در این مراکز بودند مادر معتاد داشتند.
محسنی بندپی گفت: در بحث درمان اعتیاد حلقه مفقوده ای وجود دارد که در آن زمینه غفلت کرده‌ایم. عدم توانمندسازی افرادی که مراحل پاکی را طی می‌کردند و کسانی که دچار ناراحتی خانوادگی و بیکاری و معضلات دیگری هستند، موجب می شود مجددا به اعتیاد بازگردند. باید بپذیریم در این جهت سیاستگذاری‌های ناقصی داشته‌ایم. در قانون برنامه ششم، راه اندازی مرکز جامع توانمندسازی و صیانت از بهبود یافتگان مد نظر قرار گرفته است.
وی بیان کرد: شهرداری یکی از سازمانهایی است که باید در این زمینه اقدام کند و در این خصوص باید ۱۷.۵ درصد بودجه شهرداری ها در مسائل فرهنگی و اجتماعی هزینه شود.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تلاش جهت کاهش طلاق گفت: سامانه ثبت الکترونیکی طلاق در کشور راه‌اندازی شده است که آثار آن را مشاهده کرده ایم و یکی از راههای کاهش طلاق این موضوع بوده است.
وی ادامه داد: قبل از اینکه دادخواست طلاق در دادگاه ثبت شود، در سازمان بهزیستی ثبت می‌شود و به فراخوری که مشکل عنوان می شود، زوجین به مشاوران بخش خصوصی ارجاع داده می شوند. این کار در بدو مساله انجام می شود زیرا در پایان کار طلاق مداخله اثر ندارد. این موضوع در مشهد به عنوان پایلوت اجرا شده است که در سال نخست ۸ درصد و در سال دوم ۱۱ درصد کاهش طلاق داشته‌ایم.
محسنی بندپی بیان کرد: ۴۷ درصد طلاق ها در پنج سال نخست زندگی رخ می دهد یعنی هنوز نتوانسته ایم در بحث توانمندسازی، اجتماع پذیری و تحمل نقد روی زوج های جوان کار کنیم که در حال کار در این زمینه هستیم.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: خوزستان استان استراتژیکی است و علیرغم فراوانی آب به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب از کمبود آب آشامیدنی رنج می برد. همچنین جنگ تحمیلی و ریزگردها خوزستان را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه باید نگاه ملی به خوزستان بیشتر باشد، گفت: در بخش سازمان بهزیستی اعلام کرده‌ایم که اولویت گسترش پایگاه‌های اجتماعی و اورژانس اجتماعی در خوزستان رعایت شود؛ به طوری که ۱۱ شهرستان این استان از پایگاه اجتماعی برخوردار شده اند.
محسنی بندپی بیان گفت: همچنین مرکز جامع خدمات بهزیستی که تلفیقی از حوزه اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری است، در حاشیه شهر اهواز راه‌اندازی خواهد شد.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: تا قبل از سال ۹۶ به خانواده های یک نفره تحت پوشش بهزیستی ۵۳ هزار تومان مستمری‌ پرداخت می شد، این رقم در ۹۶ سال به ۱۴۸ هزار تومان و در سال ۹۷ به ۱۶۸ هزار تومان افزایش یافته است.
وی افزود: همچنین دولت مکلف کرده ۷۶۰ هزار خانوار پشت نوبتی، تحت پوشش بهزیستی قرار بگیرند و خوزستان نیز اولویت قرار داده شده است.
محسنی بندپی با اشاره به دیگر خدمات سازمان بهزیستی بیان کرد: در هر خانواده ای که دارای یک فرزند معلول باشد، برای بارداری دوم هزینه آزمایش ژنتیک بر عهده سازمان بهزیستی خواهد بود؛ البته کسانی که تحت پوشش کمیته امداد هستند این هزینه را کمیته امداد می پذیرد.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو