خانه / سلامت / انتقاد از تعرفه های غیرواقعی خدمات پرستاری در منزل

انتقاد از تعرفه های غیرواقعی خدمات پرستاری در منزل

سلامت نیوز:معاون توسعه و مدیریت انسانی سازمان نظام پرستاری با انتقاد از تعرفه های غیرواقعی خدمات پرستاری در منزل تاکید کرد:««این قبیل تصمیمات غیرکارشناسی باعث شده است در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد خدمات پرستاری در منزل توسط افراد و مراکز غیرمجاز ارائه شود.»

به گزارش سلامت نیوز ، محمد شریفی‌مقدم روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار با اشاره به فعالیت مراکز خدمات پرستاری در منزل، گفت: «این مراکز در سال ۱۹۶۰ در امریکا و اروپا راه اندازی شد و ۶۰ سال از شروع این بحث در دنیا می گذرد. در حال حاضر دنیا به سمتی رفته است که تخت‌های بیمارستانی را تعطیل می کند، درحالی‌که در کشور ما افزایش تخت های بیمارستانی یک افتخار است در حالی که هر تختی با هزینه های سنگین ایجاد می شود.»

وی افزود:« امروز در دنیا برای کاهش هزینه های سلامت به این سمت رفته اند که بسته های خدمتی را تعریف کنند و اجرای آن را به نیروهایی که مهارت دارند با هزینه های کمتری واگذار کنند و آمار نشان می دهد تعداد جمعیت پرستار در کشورهای اروپایی و امریکایی بالای ۱۰ نفر به ازای هزار نفر است اما در کشور ما به دلیل سیاست‌های حاکم بر وزارت بهداشت پرستار فقط نقشش در بیمارستان تعریف شده است و سیاست ها نیز بر این شکل است که پول ها به حوزه درمان برود و عمده هزینه های وزارت بهداشت در نظام سلامت در کشور ما در بخش درمان هزینه می شود.»

شریفی‌مقدم با بیان اینکه راه اندازی مراکز خدمات پرستاری در منزل در کشور ما از دهه ۷۰ شروع شد، گفت:« نیاز مردم به مراقبت در منزل وجود داشت و در آن زمان ۳۳ مرکز را شناسایی کردیم که به صورت غیرمجاز فعالیت داشت. اگر وزارت بهداشت برای نیاز مردم راهکار قانونی نمی دید این نیاز مردم توسط نیروهای غیرحرفه ای به صورت غیرقانونی برآورده میشد . در سال ۷۸ توسط وزیر بهداشت وقت آئین‌نامه مراکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل به تمامی دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد و هزار مرکز اقدام به اخذ مجوز کرند که به علت دیدگاه های تنگ نظرانه ای که در آن زمان وجود داشت در وزارت بهداشت که نمی خواستند کار به جامعه پرستاری سپرده شود عملا ۸۰ درصد این مراکز غیرفعال شدند. »

وی گفت:« خوشبختانه بحث خدمات پرستاری در منزل در دو سه سال گذشته مطرح شده و وزارت بهداشت به این مسئله حساس شده که باید این نیاز مردم را به یک شکلی براورده کنند.»

وی با بیان این اینکه خدمات مراکز مراقبت پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه نیست، گفت:«در سال ۹۵ یک برگه به عنوان تعرفه توسط معاونت درمان وزارت بهداشت به شورای عالی بیمه ارسال شد که غیرواقعی بود، زیرا بر اساس این تعرفه‌ها، یک ساعت مراقبت تخصصی در منزل ۱۸ هزار تومان و مراقبت عمومی ۱۵ هزار تومان تعیین شده بود، درحالی‌که در همان سال ۹۵ هزینه یک ساعت خدمات پرستاری برای دولت ۴۵ هزار تومان تمام می‌شد.وقتی یک ساعت اضافه کار پرستار در بیمارستان ۱۵ هزار تومان است، چرا باید با ۱۰ هزار تومان بابت یک ساعت کار به منزل برود؟»

شریفی‌مقدم در پایان تأکید کرد: «این قبیل تصمیمات غیرکارشناسی باعث شده است در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد خدمات پرستاری در منزل توسط افراد و مراکز غیرمجاز ارائه شود.»

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو