خانه / تغذیه / با این غذاها از شر آرتروز راحت شوید

با این غذاها از شر آرتروز راحت شوید

از همین سن جوانی به فکر تغذیه مناسب برای  آرتروز باشید ویا اگر دچار ارتروز هستید به همین راحتی با تغذیه مناسب درصدد درمان آن باشید فقط کافی است غذاهایی را بخورید که استخوانهایتان را محکم کند و کلسیم لازم رابه استخوانها برساند  و غذاهایی را بخورید که این کلسیمی که میخورید آنرا بخوبی وزود جذب استخوانها کند و درگام اول باید اشخاص چاق به وزن مناسب برسند تا بر استخوانها فشار وارد نشود ودر حقیقت وزن بدن را بر استخوانها  نیندازند و این بهترین و مهمترین اصل

برای مبارزه با آرتروز است و نباید این مطلب را فراموش کنیم که تغذیه در پیشگیری یا درمان آرتروز بسیار حائز اهمیت است و نمیتوانیم این مورد را انکار کنیم اگر میخواهید مفصلهای قوی داشته باشید  باید قدرت بدنتان را برای مقابله با آرتروز بالا ببیرید  باید درست غذا بخورید تا دچار آرتروز نشوید  و  اگر شدید به آسانی با خوردنی های خوشمزه  با آرتزور مقابله  کنید

 

ویتامین‌های ضروری را دریابید

آرتروز بیماری مفاصل است یا اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم مشکل غضروف‌هاست. در واقع این بیماری متابولیسم استخوانی را به هم می‌زند. برای همین هم باید هر آنچه باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود را عزیز دانست. برای کسی که با مشکل آرتروز مواجه است کلسیم ارزش بالایی دارد. زمانی که کلسیم با ویتامین C همراه می‌شود می‌تواند دردهای آرتروز زانو و پا را تسکین دهد. برای این کار می‌توانید مکمل مصرف کنید البته با مشورت با پزشکتان.

توجه داشته باشید برای جذب حداکثری کلسیم حتما لازم نیست که به میزان زیادی شیر و محصولات لبنی پر چرب میل کنید. بدون شک ماست و پنیر به خصوص پنیر تهیه شده از شیر بز می‌تواند کمک کننده باشد. اما با این حال ماهی ساردین، بادام، کشمش، خانواده‌ کلم‌ها مانند کلم بروکسل، بروکلی، کلم چینی، کلم برگ و غیره و برخی از آب‌های معدنی نیز منبع کلسیم هستند. نکته‌ قوت این مواد غذایی در این است که بر خلاف شیر علاوه بر کلسیم حاوی مواد مغذی دیگری هستند که برای بدن مفید است. به عنوان مثال باید بدانید که ۱۰۰ گرم کلم چینی به اندازه‌ یک لیوان شیر کلسیم دارد. اما همین ۱۰۰ گرم کلم حاوی آنتی‌اکسیدان‌ نیز می‌باشد.

برای تسکین درد مفاصل باید علاوه بر جذب کلسیم و ویتامین C به فکر تأمین پتاسیم مورد نیاز بدنتان نیز باشید. پتاسیم به میزان قابل توجهی در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد. باید بدانید که این ماده‌ معدنی جلوی از بین‌‌رفتن کلسیم را می‌گیرد و حالت اسیدی بدن را خنثی می‌کند.ویتامین D و ویتامین K نیز به جذب و حفظ کلسیم در استخوان‌ها کمک زیادی می‌کند.

 

پیش به‌سوی میوه‌ها و سبزیجات

سبزیجات و میوه‌ها ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای سلامت استخوان‌ها را تأمین می‌کنند. اما مصرف میوه و سبزیجات یک خاصیت خوب دیگری هم دارد: وجود آنتی‌اکسیدان‌ها. آنتی‌اکسیدان‌ها باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد می‌شود. این مولکول‌های موذی به سلول‌ها آسیب می‌رساند و باعث بروز پیری زودهنگام آنها می‌شود.به عقیده‌ متخصصان زمانی که مفاصل دردناک می‌شود تعداد رادیکال‌های آزاد زیاد شده است. برای خنثی کردن این رادیکال‌های آزاد باید آنتی‌اکسیدان‌های زیادی جذب کنید. یعنی باید ویتامین C، ویتامین E، کاروتنوئیدها و پولی فنول‌های زیادی دریافت کنید. این آنتی‌اکسیدان‌ها در میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، دانه‌ها و مغزهای روغنی وجود دارد.

برای جذب آنتی‌اکسیدان‌ میوه‌ها، میوه‌هایی مانند توت فرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاه توت، گیلاس، انگور فرنگی سیاه، آلو، کیوی، آناناس و خرما را دریابید.برای بهره‌مند شدن از آنتی‌اکسیدان‌های سبزیجات، خانواده‌ سخاوتمند کلم‌ها مانند گل‌کلم، کلم قرمز، کلم برگ، بروکسل، بروکلی، ترب سیاه، شلغم و ترب کوهی را دریابید که سرشار از ویتامین C و ویتامین K نیز هستند. شما می‌توانید یک دوره‌ درمانی را با کلم شروع کنید. برای این کار روزانه ۴۰۰ گرم کلم میل کنید: ۲۰۰ گرم خام و ۲۰۰ گرم پخته. یک لیوان بزرگ آب کلم قرمز در روز نیز درد مفاصل‌تان را تسکین خواهد داد.توصیه می‌کنیم از مصرف فلفل دلمه‌ای، آرتیشو، کرفس، اسفناج، سیر و گوجه فرنگی نیز غافل نشوید به‌خاطر اینکه این مواد غذایی خوشمزه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ هستند.

 

چربی‌های خوب برای التهاب‌های بد

با وجود اینکه برخی از چربی‌ها مسئول اصلی بروز التهاب در بدن هستند اما با این وجود چربی‌های مفید دیگری هم هستند که به جنگ التهاب‌ها می‌روند. برای این کار باید یک تعادل درست بین امگا ۶‌ها و امگا ۳ بدنتان ایجاد کنید. کار چندان سختی نیست. برای آشپزی از روغن زیتون استفاده کنید و برای چاشنی غذاها از روغن کلزا.تا جایی که می‌توانید مصرف چربی‌های اشباع شده مانند کره، محصولات لبنی پرچرب، گوشت‌های چرب را کاهش داده و ماهی‌های چرب سرشار از امگا ۳ میل کنید. امگا ۳‌ها در ماهی‌هایی مانند ماهی ساردین، تن، ماهی آزاد، ماکرو و غیره وجود دارد. توصیه می‌کنیم هر هفته دو تا سه مرتبه ماهی میل کنید و از مصرف آجیل و تخم کتان هم غافل نباشید. در عوض مصرف روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن هسته‌ انگور را محدود کنید.

 

امان از اضافه وزن

مفاصل و به ویژه پاها و زانوها بیشترین آسیب را از اضافه وزن و چاقی می‌بینند. باید بدانید که با هر یک کیلو وزن اضافه پاهای ما ۵ کیلو وزن بیشتری تحمل می‌کنند. این بار اضافی نیز باعث سرعت‌گرفتن تخریب غضروف‌ها می‌شوند و این‌گونه می‌شود که هنگام راه رفتن احساس درد می‌کنید. اگر اضافه وزن دارید حتما به فکر کاهش وزن باشید. توصیه می‌کنیم مصرف مواد غذایی حاوی آرد و شیرین مانند نان بدون سبوس، غلات آماده‌ صبحانه، سیب زمینی و شیرینی‌جات را کاهش دهید. در عوض میوه و سبزیجات و پروتئین‌های گیاهی (سویا، حبوبات) بیشتری میل کنید. یادتان باشد روزانه یک و نیم لیتر آب بنوشید.

درباره ی دبیر

مطالب مرتبط

باورهای غلط در مورد رژیم های غذایی

سلامت نیوز:این روزها که همه به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند، مطالب زیادی در مورد رژیم غذایی و لاغری منتشر می شود. اما تمایز قائل شدن میان اطلاعات علمی و تاییدشده از سوی منابع معتبر، شبه علم و باورهای علمی غلط دشوار است. تلاش برای کاهش وزن به منظور تناسب اندام و سالم بودن باید طبق اصول و منطق درست باشد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، تمایل رو به افزایش مردم به خصوص در دهه گذشته برای استفاده از رژیم غذایی و ورزش برای لاغری، باعث شده افسانه ها، خرافات، شبه علم و علم، همگی در هم گره بخورد و بحث سلامت، تغذیه و رژیم های لاغری به شکل کاملاً سلیقه ای و تبلیغاتی به عموم مردم معرفی شود.واقعیت آن است که اصول علمی در عین پیچیدگی، منطق و الگوی مشخصی دارند و از همه مهم تر اینکه بر اساس واقعیت و تجربه شکل گرفته اند، به طور مثال وقتی گفته می شود غذای چرب برای بدن مضر است، دلایل علمی، تحقیقات مختلف، آزمایشات واقعی، مطالعات روی زندگی افراد در درازمدت و کوتاه مدت و غیره انجام شده، به علاوه میزان شرایط مضر بودن، مقدار آن و بسیاری جزئیات دیگر بر اساس شواهد علمی مشخص شده نه آن که صرفاً عقیده یا طرز فکر یا سلیقه یک فرد یا یک گروه از افراد باشد.برخی کارشناسان علوم تغذیه بر این باورند که برخی از افراد فکر می کنند برای لاغر شدن باید تمام غذاهای مورد علاقه و پرکالری را کنار گذاشت و به همین دلیل همیشه با رژیم غذایی سالم سر جنگ دارند. ولی در حقیقت لزومی به این کار نیست. دلیل ندارد برای کاهش وزن افراد ارتباط با غذای محبوب خود را قطع کنند. به گفته آنان، در واقع مسئله مهم، کاهش کالری دریافتی در روز است که از نظر بحث سلامت، رعایت تعادل گروه های غذایی اهمیت دارد. ولی غذاهای مورد علاقه همگی می توانند بخشی از برنامه رژیم لاغری باشند، فقط باید مراقب مقدار کل کالری دریافتی و تعادل گروه های غذایی در روز بود. ممنوعیت برنج، نان و نشاسته، اشتباه است مهدی معتمد عضو انجمن متخصصان تغذیه در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: تعداد زیادی از مردم به خصوص در ایران فکر می کنند غذاهایی با نشاسته زیاد، مثل نان، برنج، ماکارونی و غیره چاق کننده هستند و در رژیم غذایی باید از خوردن آن ها پرهیز کرد، ولی از نظر اصول تغذیه، این ترکیبات لزوماً چاق کننده یا مضر نیستند و مراجع معتبر تغذیه پیشنهاد می کنند به جای محصولات غلات تصفیه شده، از غلات کامل استفاده شود که باعث احساس سیری بیشتر می شود. وی می افزاید: به عنوان مثال توصیه می شود حدود نیمی از غلات دریافتی، غلات کامل باشد، محصولاتی مثل برنج قهوه ای، نان، ماکارونی و غلات کامل همگی در این دسته قرار می گیرند و غلات کامل علاوه بر آن که فیبر زیادی در خود دارند، آهن و مواد مغذی دیگر بدن را هم تأمین می کنند. تصور غلط در مورد سالم بودن غذاهای بدون گلوتن معتمد با بیان اینکه گلوتن پروتئینی است که در گندم و جو وجود دارد، ادامه می دهد: تصور مضر بودن گلوتن بیشتر به خاطر آگاهی بیشتر مردم در مورد بیماری سلیاک است زیرا در بیماری خود ایمن سلیاک، بیمار به گلوتن حساس است. اگر بیماری سلیاک ندارید، دلیلی ندارد از گلوتن فرار کنید. وی اضافه می کند: رژیم غذایی خالی از گلوتن به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا که دریافت ویتامین، فیبر و مواد معدنی معمولاً با حذف غذاهای دارای گلوتن بسیار سخت می شود. رژیم غذایی لاغری به معنای حذف چربی نیست این کارشناس علوم تغذیه تصریح می کند: یکی از رایج ترین تصمیمات اشتباه در رژیم های لاغری، تلاش برای حذف چربی از رژیم غذایی است، حذف چربی برای کاهش وزن چندان مفید نیست، چربی مواد مغذی و ضروری زیادی برای بدن تأمین می کند. وی می گوید: یک رژیم غذایی سالم باید حتماً شامل مقداری چربی باشد و این باور اشتباه از آن جا شکل گرفته که هر گرم از چربی کالری بیشتری نسبت به پروتئین یا کربوهیدرات دارد، ولی بهتر است برای کاهش وزن، مقدار چربی دریافتی روزانه تحت کنترل باشد و چربی های سالم تر مثل روغن آووکادو، روغن گردو، روغن زیتون و غیره مصرف کرد و توصیه می شود فقط حدود ۱۰ درصد از کالری دریافتی روزانه به شکل چربی اشباع باشد. لاغری با گیاه خواری، ممنوع معتمد ادامه می دهد: برخی از افراد بر این باورند که گیاه خواری باعث کاهش وزن و سلامت بیشتر می شود که این باور درست نیست، غذاهای غیرگیاهی ترکیبات مفید (مثل پروتئین) زیادی دارند که حذف کامل آن ها بدون جایگزین توصیه نمی شود و بهتر است یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. نخوردن صبحانه شما را چاق می کند وی اظهار می دارد: نخوردن صبحانه حس گرسنگی را در طول روز زیاد می کند و باید تمایل به غذاها بیشتر شود، اگر دوست داریم بدنی سالم و رژیم غذایی متعادل داشته باشیم یا برای کاهش وزن اقدام کنیم، باید بر اساس پیشنهادهای متخصصان تغذیه پیش برویم و با باورهای غلط سلامتی را به خطر نیندازیم.