خانه / تغذیه / برای کاهش وزن، ۵ قانون را در وعده صبحانه رعایت کنید

برای کاهش وزن، ۵ قانون را در وعده صبحانه رعایت کنید

سلامت نیوز:مصرف صبحانه با کیفیت بالا، کلید کنترل وزن شماست. البته این عادت باید با سایر عادت های سالم همراه باشد ولی به عنوان اولین وعده غذایی فعامل تعیین کننده ای در تنظیم متابولیسم در ساعات مختلف روز است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت ،برای سالها، اهمیت اولین وعده غذایی روز در همه رژیم ها نادیده گرفته می شد. با این حال امروزه مردم اهمیت وعده صبحانه را به رسمیت می شناسند و آن را به عنوان پایه برنامه های کاهش وزن در نظر می گیرند.

صبحانه باید ۲۵ درصد از کالری روزانه شما را تامین کند. از مزایای مصرف صبحانه می توان به این موارد اشاره کرد:

افزایش توده عضلانی

کاهش استرس و افزایش احساس شادی

جلوگیری از ابتلا به اختلالات خوردن و کمبود مواد مغذی

جلوگیری از خستگی صبحگاهی

بهبود فرایند هضم

تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به عفونت.

شما باید برای کنترل وزن و رسیدن به وزن ایده آل، از ۵ قانون در وعده صبحانه تبعیت کنید:

مواد غذایی غنی از فیبر بخورید: این مواد شامل دانه های کامل، سبزیجات، نان گندم کامل، کینوا، میوه ها و … هستند.

پروتئین بیشتری مصرف کنید: بسیاری از مردم در وعده صبحگاهی به اندازه کافی پروتئین دریافت نمی کنند زیرا از مصرف بیش از حد کالری در این وعده هراس دارند. با این حال پروتئین یک ماده مغذی کلیدی برای وعده صبحانه است، متابولیسم را سرعت می بخشد، در کاهش وزن بسیار مهم است، منجر به افزایش توده عضلانی می شود و کنترل اشتها را به دنبال دارد. تخم مرغ، آووکادو، گوشت گوساله، برنج قهوه ای، ماهی، آجیل و دانه ها، جوانه لوبیا، حبوبات و ماست یونانی سرشار از پروتئین هستند.

از غذاهای فراوری شده به دور باشید: سوپرمارکت ها توسط انبوهی از مواد غذایی فراوری شده که در نگاه اول سالم به نظر می آیند، احاطه شده اند. متاسفانه اکثریت قریب به اتفاق این مواد غذایی حاوی هیچ ریز مغذی خاصی نیستند، سدیم بالایی دارند و می توانند وزن و سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهند. از مصرف گوشت دودی و سوسیس، شیرینی های آماده شده و نان سفید، غلات تصفیه شده، و مربا در وعده صبحانه به شدت پرهیز کنید.

آب بنوشید: هیدراته ماندن یک راه قدرتمند برای کاهش وزن است و به دفع سموم از خون، بهبود فرایند هضم و بهبود سلامت کلیه ها کمک می کند. ضمن این که انرژی شما در طول روز را تامین می نماید. در وعده صبحانه حداقل یک لیوان آب بنوشید.

چربی های سالم بخورید: حذف کامل چربی از رژیم غذایی راه مناسبی برای کاهش وزن نیست. شما باید مراقب چربی ها باشید ولی نباید از آنها بترسید. مصرف چربی های خوب اشباع نشده در وعده صبحانه بسیار مفید است. این چربی ها شامل ماهی، تخم مرغ، آووکادو، دانه های چیا، دانه های کتان، بادام، گردو، روغن زیتون و … است.

منبع:steptohealth

درباره ی ali

مطالب مرتبط

اجرای برنامه عملیاتی بهبود تغذیه در هشت استان کشور

سلامت نیوز:مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت:بر اساس برنامه های بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی ازاین استان ها است، در اولویت برنامه ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از وبدا، دکتر زهرا عبداللهی در سفر به زاهدان و در بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت، آموزش های کارشناسی به زبان های بومی و محلی را از بهترین تکنیک های ارتقای سواد تغذیه ای در کشور عنوان کرد و گفت: تکنیک های آموزشی کارشناسان تغذیه با زبان های محلی در استان سیستان و بلوچستان الگویی کشوری است. وی با اشاره به اینکه مصرف شکر و غذاهای پرچرب به عنوان دو الگوی غذایی نامناسب در ایران رواج بیشتری دارد، خاطر نشان کرد: برخی از الگوهای نامناسب غذایی مردم، مهم ترین عامل خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری های قلبی-عروقی، سرطان ها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است. وی ادامه داد: تا ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز روزانه بدن باید از چربی ها تامین شود و دریافت بیش از این مقدار چربی، منجر به اضافه وزن، چاقی و حرکت کردن به سمت بیماری ها و ریسک فاکتورهای بیماری زا خواهد شد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: بر اساس برنامه های بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی ازاین استان ها است، در اولویت برنامه ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند. وی تاکید کرد: برخی از بیماری های غیر واگیر که در این استان ها رایج است، به دلیل رژیم غذایی نامناسب شیوع پیدا کرده و بر اساس سند بهبود تغذیه ایران، تمامی مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت، باید خدمات مشاوره را از کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز دریافت کنند. عبداللهی در ادامه افزود: در حال حاضر بیماری های غیرواگیر مهم ترین عامل مرگ و میر در کشور است و الگوی نامناسب غذایی مردم، مهم ترین عامل خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری های قلبی-عروقی، سرطان ها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: امروزه با مصرف تنقلات، فست فودها و تغییر سبک زندگی مردم، مقادیر بیشتری از چربی، نمک و قند وارد بدن انسان می شود. گفتنی است، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در این سفر، از مراکز خدمات جامع سلامت امام رضا(ع)، حضرت ولی عصر(عج) و مرکز حضرت ابوالفضل (ع) بازدید و از خدمات فعال کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تقدیر کرد.