خانه / سلامت / تهرانی‌ها روزانه ۹ هزار تن زباله تولید می‌کنند

تهرانی‌ها روزانه ۹ هزار تن زباله تولید می‌کنند

سلامت نیوز: رئیس سازمان مدریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه ۱۶ درصد کل زباله کشور در تهران تولید می‌شود، گفت تهرانی‌ها روزانه ۹ هزار تن زباله و ۴۳ هزار تن پسماند ساختمانی تولید می‌کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، رضا عبدلی با بیان اینکه موضوع پسماند امروزه یکی از موضوعات مهم زیست محیطی تمام جوامع بشری از جمله کلانشهر تهران است، اظهار کرد: در کشور ما ۳۱ مرکز استان، ۴۶۰ شهرستان، هزار و ۲۸۰ شهر و ۶۲ هزار روستا وجود دارد که مجموعاً روزانه ۵۸ هزار تن زباله تولید می‌کنند، این در حالی است که ۹ هزار تن زباله از این میزان در تهران تولید می‌شود. در واقع ۱۶ درصد زباله‌های کل کشور در پایتخت تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه زباله‌ها یک تهدید بسیار بزرگ برای جوامع بشری هستند، افزود: اگر این تهدید به درستی مدیریت شود حتماً به لحاظ اقتصادی و زیست محیطی می‌تواند به یک فرصت بزرگ هم تبدیل شود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه پایتخت به لحاظ شرایط آب و هوایی دارای خاک حاصلخیز نیست، اضافه کرد: ما نمی‌توانیم در کشورمان مواد آلی را به سوخت تبدیل کنیم، در واقع مواد آلی به دست آمده از کمپوست‌ها باید به نحوی مدیریت شود که به طبیعت بازگردد. البته باید برای پسماندهای ریجکتی هم که قابل دفع نیستند، فکری بکنیم زیرا سال ها زمان می‌برد تا مواد ریجکتی به مواد طبیعی تبدیل شود.

عبدلی با بیان اینکه برای ۳ هزار و ۲۰۰ تن پسماند ریجکت سوز فراخوان برگزار کردیم، اضافه کرد: اکنون ۵ شرکت برای سرمایه‌گذاری از این موضوع استقبال کردند تا بتوانیم این مواد را به برق و انرژی تبدیل کنیم.

وی با اشاره به تفکیک پسماند زباله از مبدا و راه‌اندازی نرم‌افزاری در این‌باره توضیح داد: در منطقه یک اپلیکیشنی در نظر گرفته شده است که به لحاظ اشتغال‌زایی و پاکسازی شهر می‌تواند موثر واقع شود، در واقع در این منطقه به صورت پایلوت از این برنامه برای تفکیک پسماند از مبدا استفاده کرده‌ایم و امیدواریم به مناطق دیگر نیز تسری پیدا کند.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه قانون مدیریت پسماند صراحت دارد که چندین وزارتخانه و سازمان‌های خارج از شهردای از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان منابع طبیعی، سازمان استاندارد و صدا و سیما در قالب یک کارگروه نسبت به پسماندهای تولید روستایی و شهری مسئولیت دارند، گفت: به همین دلیل از همه توقع می‌رود وظایف خود را به درستی انجام دهند و تنها از شهرداری تهران توقع نداشته باشند که اقدامات مربوط به پسماند را انجام و ساماندهی کند.

عبدلی در همین راستا به زباله‌های پزشکی اشاره کرد و گفت: گروه هایی که این زباله‌ها را تولید می‌کنند موظف به جمع آوری، حمل و دفع آن هستند، در حالی که هم اکنون این موضوع به شهرداری تهران محول شده است و مشکلات مستتر زیست محیطی را به وجود آورده و باید در این زمینه فکری شود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه شهروندان باید بیش از پیش مشارکت انجام دهند، اضافه کرد: اگر خانوارها ۵۰۰ سی سی از رطوبت زباله‌های خانگی را کم کنند به لحاظ آلودگی کاهش قابل ملاحظه‌ای به وجود می‌آید. البته اکنون جمع‌آوری هر کیلو زباله برای تهرانی‌ها ۱۲۰ تومان هزینه دربردارد و این در حالی است که سرمایه‌گذاری تبدیل پسماند به انرژی یک سرمایه‌گذاری پرهرینه است و امکان دارد شهرداری از عهده آن برنیاید.

عبدلی ادامه داد: در کشورهای خارجی موفق شده اند تا سیستم‌های دولتی را برای سرمایه گذاری پای کار آورند یا شرایطی ایجاد شده که بخش خصوصی برای سرمایه گذاری اقدام کرده است، چنین امکانی باید در کشور ما هم فراهم شود.

وی با بیان اینکه در تهران علاوه بر ۹ هزار تن زباله ۴۳ هزار تن پسماند ساختمانی تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: از این میزان ۲۷ هزار تن را در آبعلی دپو می‌کنیم که اگر از آن جا عبور کنید کوه گازی ایجاد شده قابل مشاهده است. البته تلاش ما این است از دپوی خاک جلوگیری کنیم و آن را به مصالح مصرفی ساختمان تبدیل کنیم.

عبدلی یادآور شد: اخیراً تلاش کرده‌ایم یک کارخانه که ۱۰۰ درصد آن توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شده برای این موضوع احداث کنیم و احتمالاً تا نیمه دوم مهرماه با هماهنگی شهرداری تهران این کارخانه افتتاح خواهد شد.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

قهوه فوری؛ خوب یا بد؟

سلامت نیوز:از آنجایی که حساسیت به کافئین از فردی به فردی دیگر متفاوت است، قهوه فوری ممکن است انتخاب بهتری برای افرادی باشد که نیازمند کاهش مصرف کافئین هستند.قهوه فوری یک نوشیدنی محبوب در بسیاری نقاط جهان است. در برخی کشورها، قهوه فوری ممکن است حتی سهمی بیش از ۵۰ درصدی از تمام قهوه مصرفی را داشته باشد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران ، قهوه فوری گزینه ای سریع تر، ارزان تر و راحت تر برای آماده کردن نسبت به قهوه معمولی است. به گزارش "هلث لاین"،نوشیدن قهوه در شکل سنتی آن با برخی فواید سلامت پیوند خورده است، اما آیا مصرف قهوه فوری نیز می تواند فوایدی مشابه را ارائه کند؟ در ادامه با قهوه فوری بیشتر آشنا می شویم. قهوه فوری چیست؟ قهوه فوری از عصاره خشک شده قهوه تهیه می شود. همانند دم کردن قهوه معمولی، عصاره از طریق دم کردن پودر دانه های قهوه تهیه می شود، اگرچه از غلظت بیشتری برخوردار است. پس از دم کردن، آب از عصاره گرفته می شود تا تکه ها یا پودری خشک شکل بگیرد که در هر دو صورت افزودن آب موجب حل شدن آنها می شود. دو روش اصلی برای تهیه قهوه فوری وجود دارند که شامل موارد زیر می شوند: خشک کردن افشانه ای یا اسپری درایینگ. عصاره قهوه در هوای داغ اسپری می شود که به سرعت قطرات را خشک کرده و آنها را به پودر یا تکه هایی کوچک تبدیل می کند. خشک کردن انجمادی یا فریز درایینگ. عصاره قهوه منجمد شده و به تکه های کوچک تقسیم می شود که بعدا در دمای کم و تحت شرایط خلاء خشک می شوند. هر دو روش کیفیت، عطر و طعم قهوه را حفظ می کنند. رایج ترین روش آماده کردن قهوه فوری افزودن یک قاشق چایخوری از پودر آن در یک فنجان آب داغ است. میزان قدرت عطر و طعم قهوه نیز به راحتی از طریق افزودن پودر بیشتر یا کمتر به فنجان قابل تنظیم است. قهوه فوری حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است قهوه یکی از بزرگ ترین منابع آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی مدرن محسوب می شود. محتوای آنتی اکسیدانی قهوه فوری به اندازه ای زیاد است که باور بر این است در بسیاری از فواید سلامت مرتبط با این نوشیدنی نقش دارد. همانند قهوه معمولی، قهوه فوری حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های قدرتمند است. بنابر نتایج یک مطالعه، قهوه فوری به واسطه روشی که پردازش می شود، ممکن است حتی حاوی مقادیر بیشتری از برخی آنتی اکسیدان ها نسبت به دمنوش های دیگر باشد. افزون بر این، یک فنجان قهوه استاندارد حاوی تنها ۷ کالری و مقادیر کم پتاسیم، منیزیم، و نیاسین (ویتامین B3) است. محتوای کافئین قهوه فوری اندکی کمتر است کافئین رایج ترین ماده محرکی است که در جهان مصرف می شود و قهوه بزرگ ترین منبع غذایی آن محسوب می شود. با این وجود، محتوای کافئین قهوه فوری به طور کلی اندکی کمتر از قهوه معمولی است. یک فنجان قهوه فوری حاوی یک قاشق چایخوری پودر قهوه ممکن است ۳۰ تا ۹۰ میلی گرم کافئین داشته باشد، در شرایطی که یک فنجان قهوه معمولی حاوی ۷۰ تا ۱۴۰ میلی گرم کافئین است. از آنجایی که حساسیت به کافئین از فردی به فردی دیگر متفاوت است، قهوه فوری ممکن است انتخاب بهتری برای افرادی باشد که نیازمند کاهش مصرف کافئین هستند. قهوه فوری در نوع بدون کافئین نیز به فروش می رسد که حاوی کافئین کمتری نیز است. کافئین بیش از حد ممکن است موجب اضطراب، اختلال در خواب، بی قراری، ناراحتی معده، لرز، و ضربان سریع قلب شود. قهوه فوری حاوی آکریل آمید بیشتری است آکریل آمید یک ماده شیمیایی بالقوه مضر است که در زمان بو دادن دانه های قهوه شکل می گیرد. این ماده شیمیایی در طیف گسترده ای از مواد غذایی، دود، لوازم خانه، و محصولات مراقبت شخصی نیز وجود دارد. جالب این که قهوه فوری ممکن است حاوی دو برابر آکریل آمید بیشتر نسبت به قهوه تازه بو داده شده باشد. قرار گرفتن بیش از حد در معرض آکریل آمید ممکن است به سیستم عصبی آسیب برساند و خطر سرطان را افزایش دهد. با این وجود، مقدار آکریل آمیدی که از طریق رژیم غذایی و قهوه وارد بدن می شود بسیار کمتر از مقداری است که مشخص شده می تواند مضر باشد. از این رو، نوشیدن قهوه فوری نباید موجب نگرانی شما درباره مواجهه با آکریل آمید شود. همانند قهوه معمولی، قهوه فوری ممکن است برخی فواید سلامت را ارائه کند نوشیدن قهوه با فواید سلامت بسیاری پیوند خورده است. از آنجایی که قهوه فوری حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مشابه با قهوه معمولی است، این نوشیدنی باید بیشتر فواید سلامت مشابه با آن را ارائه کند. نوشیدن قهوه فوری ممکن است با فواید زیر پیوند خورده باشد: تقویت عملکرد مغز. محتوای کافئین قهوه فوری می تواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد. تقویت سوخت و ساز. کافئین موجود در قهوه فوری ممکن است سوخت و ساز (متابولیسم) را افزایش داده و به چربی سوزی بیشتر کمک کند. کاهش خطر بیماری. قهوه ممکن است خطر بیماری های انحطاط عصبی، مانند بیماری های آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد. کاهش خطر دیابت. قهوه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. بهبود سلامت کبد. قهوه و کافئین ممکن است خطر بیماری های کبد مانند سیروز و سرطان کبد را کاهش دهند. بهبود سلامت روانی. قهوه ممکن است به کاهش خطر افسردگی و خودکشی کمک کند. افزایش طول عمر. نوشیدن قهوه ممکن است به طولانی تر شدن زندگی انسان کمک کند. با این وجود، باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از مطالعات درباره فواید قهوه مشاهده ای بوده اند. این نوع از مطالعات نمی توانند ثابت کنند که قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری می شوند - تنها افرادی که بر حسب عادت قهوه می نوشند احتمال کمتری دارد به بیماری مبتلا شوند. اگر به این فکر می کنید که برای تقویت سلامت خود چه میزان قهوه باید بنوشید، مصرف سه تا پنج فنجان قهوه فوری در روز ممکن است مطلوب باشد. مطالعات اغلب این میزان مصرف قهوه را با بیشترین میزان کاهش خطر پیوند داده اند. سخن پایانی قهوه فوری گزینه ای سریع و آسان برای آماده کردن است و به قهوه ساز برای این کار نیازی نیست. همچنین، این محصول از طول عمر بالایی روی قفسه فروشگاه ها برخوردار است و نسبت به قهوه معمولی ارزان تر است. از این رو، زمانی که به مسافرت می روید، قهوه فوری می تواند همراه خوبی برای شما باشد. قهوه فوری حاوی کافئین اندکی کمتر و آکریل آمید بیشتر نسبت به قهوه معمولی است، اما از محتوای آنتی اکسیدانی تقریبا مشابه برخوردار است. به طور کلی، قهوه فوری یک نوشیدنی سالم و کم کالری است که با فواید سلامت مشابه با انواع دیگر قهوه پیوند خورده است.