خانه / سلامت / تهرانی‌ها روزانه ۹ هزار تن زباله تولید می‌کنند

تهرانی‌ها روزانه ۹ هزار تن زباله تولید می‌کنند

سلامت نیوز: رئیس سازمان مدریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه ۱۶ درصد کل زباله کشور در تهران تولید می‌شود، گفت تهرانی‌ها روزانه ۹ هزار تن زباله و ۴۳ هزار تن پسماند ساختمانی تولید می‌کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، رضا عبدلی با بیان اینکه موضوع پسماند امروزه یکی از موضوعات مهم زیست محیطی تمام جوامع بشری از جمله کلانشهر تهران است، اظهار کرد: در کشور ما ۳۱ مرکز استان، ۴۶۰ شهرستان، هزار و ۲۸۰ شهر و ۶۲ هزار روستا وجود دارد که مجموعاً روزانه ۵۸ هزار تن زباله تولید می‌کنند، این در حالی است که ۹ هزار تن زباله از این میزان در تهران تولید می‌شود. در واقع ۱۶ درصد زباله‌های کل کشور در پایتخت تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه زباله‌ها یک تهدید بسیار بزرگ برای جوامع بشری هستند، افزود: اگر این تهدید به درستی مدیریت شود حتماً به لحاظ اقتصادی و زیست محیطی می‌تواند به یک فرصت بزرگ هم تبدیل شود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه پایتخت به لحاظ شرایط آب و هوایی دارای خاک حاصلخیز نیست، اضافه کرد: ما نمی‌توانیم در کشورمان مواد آلی را به سوخت تبدیل کنیم، در واقع مواد آلی به دست آمده از کمپوست‌ها باید به نحوی مدیریت شود که به طبیعت بازگردد. البته باید برای پسماندهای ریجکتی هم که قابل دفع نیستند، فکری بکنیم زیرا سال ها زمان می‌برد تا مواد ریجکتی به مواد طبیعی تبدیل شود.

عبدلی با بیان اینکه برای ۳ هزار و ۲۰۰ تن پسماند ریجکت سوز فراخوان برگزار کردیم، اضافه کرد: اکنون ۵ شرکت برای سرمایه‌گذاری از این موضوع استقبال کردند تا بتوانیم این مواد را به برق و انرژی تبدیل کنیم.

وی با اشاره به تفکیک پسماند زباله از مبدا و راه‌اندازی نرم‌افزاری در این‌باره توضیح داد: در منطقه یک اپلیکیشنی در نظر گرفته شده است که به لحاظ اشتغال‌زایی و پاکسازی شهر می‌تواند موثر واقع شود، در واقع در این منطقه به صورت پایلوت از این برنامه برای تفکیک پسماند از مبدا استفاده کرده‌ایم و امیدواریم به مناطق دیگر نیز تسری پیدا کند.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه قانون مدیریت پسماند صراحت دارد که چندین وزارتخانه و سازمان‌های خارج از شهردای از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان منابع طبیعی، سازمان استاندارد و صدا و سیما در قالب یک کارگروه نسبت به پسماندهای تولید روستایی و شهری مسئولیت دارند، گفت: به همین دلیل از همه توقع می‌رود وظایف خود را به درستی انجام دهند و تنها از شهرداری تهران توقع نداشته باشند که اقدامات مربوط به پسماند را انجام و ساماندهی کند.

عبدلی در همین راستا به زباله‌های پزشکی اشاره کرد و گفت: گروه هایی که این زباله‌ها را تولید می‌کنند موظف به جمع آوری، حمل و دفع آن هستند، در حالی که هم اکنون این موضوع به شهرداری تهران محول شده است و مشکلات مستتر زیست محیطی را به وجود آورده و باید در این زمینه فکری شود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه شهروندان باید بیش از پیش مشارکت انجام دهند، اضافه کرد: اگر خانوارها ۵۰۰ سی سی از رطوبت زباله‌های خانگی را کم کنند به لحاظ آلودگی کاهش قابل ملاحظه‌ای به وجود می‌آید. البته اکنون جمع‌آوری هر کیلو زباله برای تهرانی‌ها ۱۲۰ تومان هزینه دربردارد و این در حالی است که سرمایه‌گذاری تبدیل پسماند به انرژی یک سرمایه‌گذاری پرهرینه است و امکان دارد شهرداری از عهده آن برنیاید.

عبدلی ادامه داد: در کشورهای خارجی موفق شده اند تا سیستم‌های دولتی را برای سرمایه گذاری پای کار آورند یا شرایطی ایجاد شده که بخش خصوصی برای سرمایه گذاری اقدام کرده است، چنین امکانی باید در کشور ما هم فراهم شود.

وی با بیان اینکه در تهران علاوه بر ۹ هزار تن زباله ۴۳ هزار تن پسماند ساختمانی تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: از این میزان ۲۷ هزار تن را در آبعلی دپو می‌کنیم که اگر از آن جا عبور کنید کوه گازی ایجاد شده قابل مشاهده است. البته تلاش ما این است از دپوی خاک جلوگیری کنیم و آن را به مصالح مصرفی ساختمان تبدیل کنیم.

عبدلی یادآور شد: اخیراً تلاش کرده‌ایم یک کارخانه که ۱۰۰ درصد آن توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شده برای این موضوع احداث کنیم و احتمالاً تا نیمه دوم مهرماه با هماهنگی شهرداری تهران این کارخانه افتتاح خواهد شد.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو