خانه / زیبایی / توصیه های ویژه برای حفظ سلامت پوست در نوجوانی

توصیه های ویژه برای حفظ سلامت پوست در نوجوانی

سلامت نیوز-*دکتر محمدعلی نیلفروش‌زاده: توصیه می شود نوجوان هر روز صبح، صورت را با دقت و البته بسیار به آرامی با صابون متناسب نوع پوست بشوید، با آب ولرم آبکشی کند و هرگز برای خشک کردن صورت، حوله را روی پوست نکشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین، مراقبت های پوست برای همه افراد به‌خصوص نوجوانان اهمیت زیادی دارد زیرا تغییرات فیزیولوژیک، پوست را مستعد چربی و آکنه می‌کند.

در این سنین باید روش‌های سنتی مانند استفاده از صابون و… را که به پوست آسیب می‌رساند و زمینه ساز خشکی و تشدید جوش های پوستی می شود، فراموش کرد.

توصیه می شود نوجوان هر روز صبح، صورت را با دقت و البته بسیار به آرامی با صابون متناسب نوع پوست بشوید، با آب ولرم آبکشی کند و هرگز برای خشک کردن صورت، حوله را روی پوست نکشد.

پس از شستشو نیز استفاده از کرم مرطوب کننده برای حفظ شادابی پوست یک اصل زیبایی همیشگی خواهد بود.

پیش از خواب نیز حتما باید آلودگی های محیطی و مواد آرایشی به کمک پنبه و لوسیون مخصوص از روی صورت و اطراف چشم‌ها پاک شود.

حتی اگر لوسیون در دسترس نباشد نیز می توان از پنبه آغشته به روغن زیتون و فندق کمک گرفت.

به خاطر داشته باشید برای پاک کردن مواد آرایشی نباید تنها به شستشوی معمولی اکتفا کرد.

پاکسازی مرتب هفتگی را فراموش نکنید

پاکسازی مرحله مهم زیبایی و سلامت پوست است زیرا باعث حذف شدن سبوم اضافی جمع‌شده روی پوست می‌شود و از تکثیر باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

بهترین توصیه ژل‌های آنتی باکتریال است که البته افرادی که آکنه شدید دارند باید از لوسیون‌های پاک کننده مناسب پوست استفاده کنند.

این لوسیون‌ها سبوم را از منافذ پوست خارج می‌کند و مانع تشکیل جوشهای جدید می‌شود.

البته این گروه از نوجوانان باید از شستشوی صورت با آب داغ نیز پرهیز کنند زیرا غدد چربی تحریک می‌شوند و سبوم بیشتری ترشح می‌کنند.

با این حال باید توجه داشت پاکسازی پوست با چنین روشی بیش از ۱ تا ۲ بار در هفته توصیه نمی‌شود.

از جمله محصولات طبیعی که می‌تواند کنار روش‌های اصولی بهداشت و مراقبت پوست برای نوجوانان مفید باشد می‌توان به روغن های گیاهی مانند فندق، زیتون، نارگیل و ژل آلوئه‌ورا اشاره کرد.

رهایی از جوش‌های پوستی

هیچ گاه نباید جوش‌های پوستی را دستکاری کنید زیرا پوست تحریک می‌شود و باکتری‌های روی سطح آن باقی می‌مانند که خود عاملی برای تشدید مشکل خواهند بود، اما اگر به هر حال سعی در ترکاندن آنها دارید، اصلا با انگشتان اطراف جوش را فشار ندهید.

با دو تکه دستمال کاغذی تمیز به آرامی جوش را بترکانید.

سپس روی آن را محلول ضدعفونی کننده بزنید تا احتمال انتقال آلودگی کمتر شود.

یک روش بهتر برای رهایی از جوش‌های پوستی، مراجعه به کلینیک‌های پوست است تا با تجویز محصولات مناسب، ظاهر شدن جوش های نا زیبا را کاهش دهند.
توصیه های ویژه برای حفظ سلامت پوست در دوران نوجوانی

انجام تمرینات منظم ورزشی موجب تسریع و بهبود جریان خون میشود که تاثیر مثبتی بر شادابی و طراوت پوست خواهد داشت.

به علاوه، ورزش استرس و بروز آکنه ناشی از آن را کاهش می‌دهد. در واقع کورتیزول یا هورمون استرس بر غدد فوقکلیه تاثیر می‌گذارد و تولید هورمون‌های آندروژن را تحریک می‌کند.

این هورمون‌های مردانه نیز ترشح سبوم را افزایش می‌دهد که بروز جوش‌های پوستی را در پی دارد. به همین دلیل ورزش تاثیر پیشگیرانه مثبتی بخصوص در این سنین دارد.

از نظر تغذیه نیز مصرف فست فودها و شکلات به دلیل تغییرات ناشی از بلوغ و تاثیر آن بر پوست توصیه نمی شود.

همچنین برای پیشگیری از عوارض خوراکی‌های با شاخص گلیسمی بالا مانند آرد تصفیه شده، انواع خمیرهای آماده، برنج سفید و… بهتر است غلات سبوس دار و برنج قهوه‌ای در برنامه غذایی جا بگیرد.

میوه‌ها و سبزیجات، خوراکی‌های بدون شکر زیاد و ماهی‌های چرب برای زیبایی پوست نوجوانان بسیار مفید هستند.

پاکسازی پوست، ژست زنانه نیست!

دیگر روزگاری که آقایان تنها با یک صابون معمولی صورت‌شان را بشویند، گذشته است.

امروزه بررسی‌های مختلف تایید می کند مراقبت‌های پوست و استفاده از محصولات مناسب تنها یک توصیه برای خانم‌ها نیست و آقایان نیز باید توجه جدی به این مقوله داشته باشند.

در این باره پاکسازی یکی از مهمترین توصیه هاست زیرا پوست آقایان با آلودگی‌های محیطی، گرد و غبار و مواد شیمیایی ناشی از فعالیت های مختلف در تماس است.

البته این اصول کاملا مشابه خانمها نیست زیرا ساختار پوست آقایان ویژگی‌هایی دارد که نخست باید آنها را شناخت.

ویژگی‌های فیزیولوژیک پوست آقایان

لایه های پوست در آقایان نسبت به خانم‌ها ضخامت بیشتری دارد و به دلیل ترشح بیشتر سبوم، بیشتر مستعد چرب شدن هستند.

همچنین پوست صورت آنها به علت رویش مو و اصلاح مکرر در معرض بروز مشکلات پوستی نیز خواهد بود.

البته ضخیم‌تر بودن پوست این مزیت را دارد که چین و چروک های پوستی نسبت به خانم‌ها دیرتر نمایان شود.

همچنین به‌رغم اینکه بعضی آقایان پوست حساسی دارند به طور کلی پوست مردانه کمتر واکنش نشان می‌دهد.

اولین نکته در انتخاب محصول پاک‌کننده، شناخت نوع پوست است.

آقایانی که از آکنه های پوستی گله مند هستند باید پاک‌کننده‌هایی خریداری کنند که لایه های پوست را به خوبی تمیز کرده و از طرفی ترشح سبوم را نیز تنظیم کند.

استفاده از این محصولات در صبح و شب پیش از خواب توصیه می‌شود تا مانع ایجاد چربی زیاد روی پوست شود.

گروهی که پوست طبیعی دارند یا اینکه پوست مختلط آنها دچار مشکل خاصی مثل جوش و … نیست، می‌توانند روزانه از ژل‌های ملایم پاک کننده استفاده کنند.

آقایانی که پوست چربی دارند نیز می‌توانند از صابون‌ها و موس‌های تقویت‌کننده و ملایم استفاده کنند تا تحریکات پوستی کمتر شود.

پاکسازی روزانه صورت و گردن

مراقبت از پوست اصلی‌ترین توصیه برای داشتن پوستی سالم و زیبا است.

اولین نکته در این‌باره تمیز کردن روزانه پوست به‌خصوص پیش از خواب شبانه است.

به این ترتیب، منافذ پوستی از گرد و غبار و عوامل زمینه‌ساز جوش و التهاب پاک می‌شود. استفاده از پاک‌کننده برای پوست‌های طبیعی، یک بار در روز کافی است.

برای این منظور نخست باید صورت را با آب کمی مرطوب کنید و مقداری از محصول را روی همه قسمت‌های صورت بخصوص پیشانی، بینی و چانه ۳۰ تا ۴۵ ثانیه به حالت دورانی ماساژ دهید زیرا آلودگی در این قسمت‌ها بیشتر جمع می‌شوند.

بهتر است گردن را نیز به همین ترتیب تمیز کنید. موهای صورت را نیز باید با شامپو شستشو داد و سپس صورت را با فراوان آبکشی و با حوله تمیز خشک کرد.

استفاده از ماسک لایه بردار نیز ۱ تا ۲ بار در هفته برای آقایان توصیه می‌شود تا منافذ پوست به طور عمیق تری پاکسازی شوند.

بهترین زمان برای ماسک بلافاصله پس از حمام است زیرا منافذ پوست به علت گرمای آب متسع می‌شود و به این ترتیب موهای زیرپوستی صورت که عامل بروز جوش و التهابات هستند، کاملا پاکسازی می‌شوند.

* متخصص پوست،‌ مو و زیبایی

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو