خانه / سلامت / جزییات بسته‌های حمایتی دولت/ چه کسانی سبد ۱۳۰ هزار تومانی می‌گیرند؟

جزییات بسته‌های حمایتی دولت/ چه کسانی سبد ۱۳۰ هزار تومانی می‌گیرند؟

سلامت نیوز: با تصمیم دولت قرار بر این است که به‌زودی ۹میلیون نفر از افراد تحت‌پوشش کمیته امداد و بهزیستی، به‌ازای هر نفر ۳۵هزار تومان کارت خرید کالا دریافت نمایند، اما جزئیات طرح دیگر حمایتی دولت در دستور کار است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، با تصمیم دولت قرار بر این است که به‌زودی ۹میلیون نفر از افراد تحت‌پوشش کمیته امداد و بهزیستی، به‌ازای هر نفر ۳۵هزار تومان کارت خرید کالا دریافت نمایند، اما جزئیات طرح دیگر حمایتی دولت در دستور کار است.
سبد کالا

علی ربیعی، وزیر سابق رفاه در ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری از توزیع سبد غذایی برای نیازمندان خبر داد و گفت: در چهار چوب سیاست‌های رفاهی دولت در بسته حمایت غذایی، توزیع اولین مرحله از سبد غذایی را در سال ۹۷ آغاز کردیم که سیزدهمین مرحله توزیع سبد غذایی به‌شمار می‌رود.

وزارت تعاون اکنون می‌گوید: توزیع مواد غذایی در ادامه سال‌های قبل است و ارزش ریالی این سبد ۱۳۰ هزار تومان برای خانواده‌های کامل است که شامل گوشت قرمز، مرغ، تخم‌مرغ، برنج، حبوبات و ماکارونی، لبنیات، روغن مایع و غیره می‌شود. افراد می‌توانند به‌انتخاب خود از هر میزان کالا به هر میزانی که بخواهند دریافت کنند. سعی کرده‌ایم در این مرحله از توزیع سبد کالا آرام‌آرام به‌سمت گروه‌هایی برویم که در نهادهای حمایتی ما نیستند.

سهم هر نفر از افراد خانوار در این سبد کالایی ۳۵ هزار تومان است، بر این اساس کارت خرید مشمولان این طرح به‌مبلغ تعیین‌شده و به‌تعداد خانوار قابلیت شارژ و خرید دارد.

وزارت تعاون تأکید کرده که باید واحدهای تابع و کلیه فروشگاه‌ها هماهنگی کافی را برای ارائه خدمات به مشمولین دریافت سبد کالا داشته باشند. همچنین به‌منظور استعلام موجودی کارت مشمولین از طریق دستگاه‌های پوز مربوطه از تراکنش ۲۰۰تومانی استفاده شود. گفتنی است کلیه فروشگاه‌ها بایستی بدون دریافت هیچ نوع کارمزد نسبت به تحویل کالای مورد نیاز مشمولین به‌ارزش مجموع تراکنش‌های انجام‌شده اقدام کنند. شایان ذکر است شماره کارت مربوط به مشمولین کمیته امداد امام خمینی(ره) تا اطلاع ثانوی همان شماره کارت یارانه‌بگیری سابق سرپرستان خانوار خواهد بود.

در همین راستا چند روز گذشته انوشیروان محسنی بندپی، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود: به‌زودی با مشارکت معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بسته حمایتی اجتماعی تهیه می‌شود تا آحاد جامعه بتوانند تحت پوشش حمایت‌های اجتماعی قرار بگیرند.

وی تأکید کرده بود: در حال حاضر با افزایش قیمت‌ها در جامعه روبه‌رو هستیم که با بسته سیاست حمایت اجتماعی دولت به‌صورت جدی پیگیری می‌شود که بنده شخصاً و هم معاونت رفاه پیگیر آن هستیم.

* بسته حمایتی شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد است/جزئیات طرح‌های دیگر حمایتی مشخص نیست

امیرخسرو فخریان، رئیس اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره بسته حمایتی افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی گفت: این طرح در ادامه طرحی است که دولت چندین سال است اجرا می‌کند. با اجرای این طرح، کارت‌های خرید به نام سرپرستان خانوار شارژ شده و به‌ازای هر نفر ۳۵هزار تومان به آن واریز می‌شود؛ اما خانوارهای بالای ۴ نفر به‌ازای هر نفر ۳۰ هزار تومان شارژ صورت گرفته و به‌ازای هر نفر اضافه، ده هزار تومان به مبلغ ۴ نفر اضافه خواهد شد؛ بر این اساس سقف درنظر گرفته‌شده برای هر خانوار ۱۳۰ هزار تومان است.

وی افزود: ارایه سبدهای کالایی به اقشار ضعیف، قبلاً هم انجام می‌شد اما با توجه به مشکلاتی که توزیع سبد کالایی داشت، تصمیم بر این شده که کارت بانکی سرپرستان خانوار، شارژ نقدی شده و برای خرید کالا از فروشگاه‌های زنجیره‌ای قابل استفاده باشد. با تصمیم دولت، قرار بر این است که به‌زودی ۹ میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، به‌ازای هر نفر ۳۵ هزار تومان کارت خرید کالا دریافت نمایند.

وی درباره مکانیزم اجرای کار توضیح داد: کارتهای معرفی‌شده از سوی سرپرستان خانوار که عضو شبکه شتاب است، به‌میزانی که اشاره شد، شارژ می‌شود. افراد نمی‌توانند مبالغ این کارتها را برداشت کنند و الزام دارند که حتماً در فروشگاههای زنجیره‌ای کالا خرید کنند، اما این‌که چه اقلامی را خرید کنند، به‌انتخاب خود خانوارها است و محدودیتی ندارد.

اما طرح دیگری در دستور کار دولت است که طبق اظهارات امیرخسرو فخریان هنوز جزئیات آن نهایی نشده است.

انوشیروان محسنی بندپی درباره این طرح می‌گوید: برنامه تأمین کالای اساسی برای هشت دهک یا تمامی افراد جامعه را با اعطای کوپن الکترونیکی در دستور کار داریم. اعطای کوپن هنوز قطعی نشده است اما اجرای برنامه‌های حمایتی حتمی است.

همچنین محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز پیش‌تر گفته بود: برای حمایت از مردم و جبران آثاری که نوسانات بازار ارز در زندگی روزمره مردم داشته دولت پنج بسته حمایتی از یک برنامه مقابله با تحریم را در این خصوص تعریف کرده است.

معاون رئیس جمهور با ابراز اینکه “نخستین بسته مرتبط است با تأمین کالاهای اساسی و داروی مردم که به‌طور کلی می‌توانیم تمام کالاهای روزمره مردم را در این بخش دسته‌بندی کنیم”، افزوده بود: در جلسه فوق‌العاده ستاد اقتصادی دولت که با مسئولیت رئیس جمهور تشکیل شد به‌صورت نهایی این بسته تأیید و ۱۳ میلیارد دلار برای ۲۵ قلم از کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم تا پایان امسال اختصاص داده شد که دارو و نهاده‌های کشاورزی هم در این مجموعه قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرده بود: بنابراین افراد جامعه در سراسر ایران می‌توانند از این ۲۵ قلم کالایی که نرخ ارز آنها بر اساس ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است که از سوی مسئولان کنترل می‌شود، مصرف کنند و البته که باید همه کالاهای اساسی به‌وفور در اختیار همه قرار بگیرد.

نوبخت با اشاره به اینکه از حقوق‌بگیران باید با توجه به مشکلات اقتصادی که در جامعه وجود دارد حمایت شود، افزوده بود: بسته دیگری برای حمایت از تولیدکنندگان داریم و همچنین بسته حمایتی دیگری برای پیمانکاران داریم که ابن بسته‌ها در دستور ستاد اقتصادی دولت است و در قالب بخشی از برنامه مقابله با تحریم است.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو