خانه / سلامت / جلوگیری از ۵ بیماری سخت چشم با عینک آفتابی و کلاه لبه‌دار

جلوگیری از ۵ بیماری سخت چشم با عینک آفتابی و کلاه لبه‌دار

سلامت نیوز:یک مسول وزارت بهداشت گفت: سبک زندگی مناسب، میزان بروز بیماریهای چشمی را یک سوم و فرسودگی شبکیه را تا ۱۰ سال به تعویق می اندازد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، دکتر سیدفرزاد محمدی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از اختلالات بینایی قابل اجتناب است، اظهار داشت: ما در روز جهانی بینایی بررسی می‌کنیم که چگونه در این خصوص از سیاستگذاران حمایت بطلبیم تا از دلایل قابل اجتناب نابینایی کم کنیم.

رئیس اداره سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت، افزود: معلولیت‌های ناشی از نابینایی، بازتوانی مناسب از نظر شغلی، شهروندی و عملکردی باید مورد توجه قرار گیرد. آگاهی و اطلاع رسانی عمومی چه نزد سیاستگذاران و چه مردم باید انجام شود تا نسبت به سلامت بینایی خود حساس شوند.

محمدی در ادامه با بیان اینکه «خود مراقبتی از چشم‌ها» به عنوان شعار امسال روز بینایی در ایران انتخاب شده است، اظهار داشت: هر چند نظامات بهداشتی ماموریت و تکلیف دارند که در این خصوص خدمت ارائه کنند ولی پیشگیری و کاهش بار بیماری مبتنی بر انتخابهای درست شهروندان در زمینه سلامت نیز بسیار مهم است.

وی انتخاب سبک زندگی مناسب و معاینات دوره ای چشم را بخشی از اقداماتی دانست که افراد برای سلامت چشم شان باید انجام دهند و گفت: شهروندان نباید برای سلامت چشم منفعل باشند چون نظامات بهداشتی نمی‌توانند تمام نقش‌ها را عهده دار شوند.

رییس اداره سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت، گفت: فرزندان ما ۱۲ سال درس می‌خوانند ولی اطلاعات کمی نسبت به سلامت خودشان از جمله سلامت چشم دارند، و در نتیجه آن، سواد سلامت در جامعه کم است.

محمدی گفت: عینک آفتابی و کلاه لبه دار از ایجاد آب مروارید، ناخنک، سرطانهای پلک، سطح چشم و داخل چشم می‌کاهد. همچنین تغذیه سالم به ویژه در میانسالی از بروز پیری شدید شبکیه که منجر به نابینایی می‌شود تا ۴۰ درصد جلوگیری می کند.

وی ادامه داد: رعایت دستورات تغذیه ای برای کاهش بیماری های قلبی و سکته مغزی برای سلامت شبکیه چشم هم، مفید است. این امر از بروز آب مروارید می کاهد و وضعیت خشکی چشم را بهبود بخشیده و نیاز به قطره های چشمی را کم می‌کند.

به گزارش وزارت بهداشت، محمدی بیان کرد: درخصوص کار با رایانه نیز توصیه می شود که فرزندان از ماندن بیش از حد زیر سقف و کار با رایانه بپرهیزند و در فضای باز مدارس و خارج از فضای بسته ورزش کنند. برقراری تعادل بین کار چشمی نزدیک و دور، کوهنوردی، بودن در فضای باز در تعادل بینایی و کاهش اختلالات بینایی موثر است و نیاز به عینک را کم می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سبک زندگی مناسب، میزان بروز بیماری های چشمی را یک سوم و برخی سرطان ها را تا یک دهم کم کرده و فرسودگی شبکیه را تا ۱۰ سال به تعویق می‌اندازد.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو