خانه / تغذیه / جگر آبدار نخورید!

جگر آبدار نخورید!

سلامت نیوز: خوردن جگر آبدار یکی از عادات رایج ولی ناپسند در بین جگرخواران می باشد. این عادت را بیشتر در جگرپزی هایی که جگر کباب می کنند به کرات میبینیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شفاآنلاین؛ جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح جگر آبدار) می تواند بسیاری از میکروب های بیماریزا را به بدن مصرف کننده انتقال دهد. انگل یا کرم زبانی شکل یکی از میکروب های مشترک بین دام و انسان است که بیشتر از طریق جگرهایی که حرارت لازم را نگرفته اند، وارد بدن و در ناحیه حلق انسان مستقر می شود.

شماهم از علاقمندان به جگر آبدار هستید؟ اگر پاسخ مثبت است باید بگوییم حواستان به سلامتیتان باشد. خوردن جگر آبدار می تواند بدن شما را به طور خطرناکی آلوده کند.

افرادی که جگر آبدار علاقه دارند معتقدند این نوع طبخ جگر لذیذ و خوشمزه می باشد. اما به دلایلی که در این مقاله به شما خواهیم گفتبه هیچ وجه جگر آبدار نخورید!

جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح جگر آبدار) می تواند بسیاری از میکروب های بیماریزا را به بدن مصرف کننده انتقال دهد.

انگل یا کرم زبانی شکل یکی از میکروب های مشترک بین دام و انسان است که بیشتر از طریق جگرهایی که حرارت لازم را نگرفته اند، وارد بدن و در ناحیه حلق انسان مستقر می شود.

زنان باردار، دختران جوان و بیماران مبتلا به کم خونی مزمن که برای افزایش آهن خون اغلب ازجگرهای آبدار استفاده می کنند، بیشتر در خطر ابتلا به این انگل قرار دارند. در موارد نادر این انگل می تواند به چشم مهاجرت و موجب اختلالات بینایی شود.

مصرف جگر به صورت نیم‌پخته یا خام (جگر آبدار) رایج‌ترین راه ابتلای انسان است ، در برخی از جگرفروشی‌ها ممکن است بنا به پسند بعضی از مصرف‌کنندگان، حرارت کافی جهت کباب کردن جگر تامین نشده و قسمت‌هایی از محصول به صورت نیم پخته عرضه شود.

از سوی دیگر در برخی از مناطق ایران، خوردن خام یا کم‌پخته جگر دام‌ها توسط زنان بارداری که معتقدند خوردن آن برای رشد جنین مناسب است رواج دارد. همچنین در مواردی مشاهده شده است که بیماران مبتلا به کم خونی مزمن، جگر را به صورت خام مصرف می‌کنند که این امر خطری برای انتقال آلودگی محسوب می‌شود.

علائم و درمان
معمولا آلودگی انسان منجر به سرفه، عطسه، سردرد و آبریزش بینی می‌شود. در مواردی نیز احتمال دارد انگل نابالغ به چشم مهاجرت کرده و موجب اختلالات بینایی گردد.در چنین شرایطی، جداسازی انگل از طریق جراحی و تجویز آنتی هیستامین‌ها از موثرترین راه‌های درمانی هستند.

متاسفانه تاکنون به منظور جلوگیری از ورود فرآورده‌های گوشتی آلوده از کشتارگاه‌ها به بازار مصرف، روشی استاندارد و عملی شناسایی و تدوین نشده است. لذا مهم‌ترین راه پیشگیری از ابتلا، پرهیز از خوردن جگر آبدار یا نیم‌پخته می‌باشد. همچنین توصیه می‌شود قبل از مصرف جگر کبابی از پخت کامل تمام قسمت‌های آن اطمینان حاصل شود.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

چرا خوابیدن در تاریکی توصیه می‌شود؟

سلامت نیوز:کارشناسان سلامت به خوابیدن در محیط تاریک تاکید دارند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، اگر از جمله افرادی هستید که روی کاناپه و مقابل تلویزیون به خواب می روید یا ترجیح می دهید هنگام شب چراغ اتاق را روشن نگه دارید ضرورت دارد این عادت خود را ترک کنید زیرا سلامت تان را به خطر می اندازد. کارشناسان به افراد توصیه می کنند هنگام خواب چراغ ها را خاموش کنند زیرا بر کیفیت خواب اثر می گذارد. به هنگام تاریکی بدن سیگنالی دریافت می کند که به مفهوم زمان استراحت است. درحالیکه قرار گرفتن در معرض نور، ذهن و جسم را هوشیار ساخته و حتی هنگام شب به بیدار ماندن کمک می کند، ساعت زیستی بدن را مختل می سازد. خوابیدن در محیط روشن در هنگام شب ساعت خواب داخلی بدن را تغییر می دهد. همچنین نتایج مطالعه ای که اخیرا انجام گرفته نشان می دهد این کار خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. محققان آمریکایی بر این باورند که خوابیدن در فضای روشن شرایط را برای ابتلا به بیماری دیابت فراهم می سازد. در این مطالعه ۲۰ فرد ۱۸ تا ۴۰ ساله مورد بررسی قرار گرفتند. محققان از این افراد درخواست کردند در اولین شب در محیطی کاملا تاریک استراحت کنند. در شب دوم نیمی از این افراد در اتاقی روشن و نیمی دیگر در محیط تاریک استراحت کردند. محققان نشانه های حیاتی این افراد، فعالیت امواج مغزی، حرکت چشم ها و پاهای آنان را هنگام خواب مورد بررسی قرار دادند. همچنین سطح هورمون ملاتونین این افراد اندازه گیری شده و تست گلوکز از آنان گرفته شد. به گزارش تایمز آو ایندیا، یافته های بدست آمده نشان داد: خوابیدن در محیط روشن مقاومت به انسولین را افزایش می دهد که در نهایت به دیابت منجر می شود. همچنین خواب بی کیفیت، فرد را در معرض بیماری قلبی، سکته مغزی و چاقی قرارمی دهد.