خانه / تغذیه / دانستنی های روغن زیتون

دانستنی های روغن زیتون

سلامت نیوز:

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت دکتر کرمانی، (و شجره تخرج من طور سیناء تنبت بالدهن و صبغ للاکلین) (مومنون۲۰) بهترین روغنی که تا به حال انسان ها شناخته اند روغن زیتون است.

برتری و اهمیت روغن زیتون این است که:

۱- اسید های چرب امگا-۳ دارد.
۲- بالاترین درصد غیر اشباع تک پیوندی را دارد.
۳- دارای اسکوالین( عامل کاهش دهنده کلسترول خون ) است.
۴- دارای مواد آنتی اکسیدان است.
۵- کشور های مدیترانه مثل سوریه و لبنان که روغن زیتون زیاد مصرف می کنند٬ کمترین آمار ابتلا به سرطان سینه را دارند.

خواص روغن زیتون:

روغن زیتون از محبوب ترین روغن های گیاهی است که طعم خوب و فواید بسیاری دارد.

از ۴۰۰۰ سال پیش٬ مصریان باستان به خواص درمانی آن پی برده بودند و از آن در طب باستان٬ استفاده زیادی می شده است.

امروزه نیز دنیای پزشکی به اهمیت آن آگاه شده و تحقیقات گسترده ای در مورد اثرات آن انجام می دهد.

روغن زیتون حاوی اسید های چرب از جمله اسید اولئیک ٬ اسید پالمیتیک ٬ اسید لینولئیک ( اسید چرب امگا-۶ ) و مقدار بسیار اندکی اسید لینولنیک ( اسید چرب امگا-۳ ) و مواد آنتی اکسیدان مانند ویتامین E یا آلفاتو کوفرول ٬ کاروتنوئید ها و ترکیبات فنولی مثل هیدروکسی تیروزول و اولیورویین و ویتامین های AوD وK است.

روش انتخاب روغن زیتون مرغوب:

اول: آن را ببویید.
روغن زیتون خوب باید بوی زیتون یا سبزی یا سیب بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است.

اگر بوی فلزی احساس کردید ٬ بدانید که روغن ٬ نامرغوب یا فاسد است.

دوم: آن را بچشید.
برای این کار طوری روغن را روی زبان بریزید که سقف دهان را نپوشاند.

مزه روغن نامرغوب روی زبان به کندی پخش می شود.

برخی روغن های خوب در عقب دهان مزه تندی ایجاد می کند که نشانه برداشت زیتون نارس است.

سوم: آن را ببینید.
ولی دیدن رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست.

زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد. به علاوه هر نوع زیتون رنگ مخصوص خود را دارد.

حتی اگر مقدار برگ های زیتون همراه دانه زیاد باشد ٬ رنگ روغن حاصل را تغییر می دهد.

ملاحظه:

ازخرید روغن هایی که در ظروف شفاف و درمعرض نور و دمای بالا نگهداری شده٬ خودداری کنید.

روغن زیتون باید در جای خشک و خنک و تاریک قرار داشته باشد.

پس از استفاده درب ظرف را بلافاصله ببندید.

زیرا روغن زیتون به سرعت بو و مزه غذاهای مختلف را به خود می گیرد و در اثر تماس با اکسیژن هوا فاسد می شود.

نگهداری روغن در ظروف سرامیکی یا پلاستیکی تیره بهتر از ظروف پلی اتیلنی شفاف می باشد.

روغن زیتون را در شرایط مناسب می توان ۱۲۰ تا ۱۹۰ روز نگهداری کرد.

مثل اکثر روغن های مایع غیر اشباع است و برای سرخ کردن مناسب نیست.

متشکل از اسید های چرب غیر اشباع مونو است که نمی تواند در مقابل افزایش دما مقاومت کند.

سریعا اکسیداسیون می شود و طعم و بوی خود را از دست می دهد.

برای استفاده از روغن می توان روغن زیتون را در حین پختن غذا و یا زمانی که غذاهایی که روی آتش است ٬ و هنوز آب دارد اضافه کرد.

دانستنی های روغن زیتون:

۱- ارزش غذایی بو دار از بی بوی آن بیشتر است.
۲- در هر غذایی که در حین پخت آب دارد می توانید از روغن زیتون استفاده کنید.
۳- مصرف آن برای حفظ سلامت قلب و عروق مفید است.
۴- پایین آورنده چربی بد خون مانند تری گلیسیرید است.
۵- اخطار: مصرف بیش از حد روغن زیتون باعث چاقی می شود.
۶- در شرایط مناسب بیشتر از ۲ سال قابلیت نگهداری ندارد.
با در دست داشتن کتاب های دکتر کرمانی همه جا و همه وقت با خواص و میزان مصرف مواد غذایی مختلف آشنا می شوید برای دریافت مجموعه کتاب ها کلیک کنید

نگهداری روغن زیتون:

باید در جای خنک و به مدت کوتاه تا زمان انقضای آن نگه داری شود.

روغن بسیار مفیدی است اما نگهداری آن مشکل است.

در بسیاری موارد تخریب روغن زیتون از آغاز تولید شروع می شود.

حرارت ونور ٬ این روغن را از بین می برند ولی متاسفانه توجه چندانی به این موضوع نمی شود.

در صورتی که این مراقبت های ساده را انجام دهید ٬ به مدت طولانی ( نزدیک به دو سال ) قابل نگهداری خواهد بود.

فواید روغن زیتون:

٭بسیاری معتقدند سلامت و عمر طولانی ساکنان مدیترانه در قرون گذشته مدیون استفاده از زیتون و روغن زیتون است.

٭سلامت شریان ها را تامین می کند٬

٭کلسترول بد خون را کاهش می دهد٬

٭مانع تنگ شدن شریان ها می شود.

٭وجود ریزمغذی ها و ویتامین E بالا٬ این روغن را به یک محافظ قلب در برابر انواع بیماری ها تبدیل کرده است.

٭ این روغن آنتی اکسیدانی قوی است و برای کاهش ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی موثر است.

٭مصرف خالص این روغن از نظر آنتی اکسیدانی مانند اسید اولئیک غنی است.

٭مسوول محافظت در برابر اکسیداسیون است ٬ در نتیجه از بروز سرطان جلوگیری می کند.

* امروزه تاثیر روغن زیتون در جلوگیری از سرطان کولون ٬ سرطان سینه و پوست ثابت شده است.

٭ قند خون را تنظیم می کند به همین دلیل از روغن هایی است که در رژیم های غذایی دیابتی ها تجویز می شود.

٭مطالعات نشان داده اند افرادی که در رژیم غذایی خود از روغن زیتون طبیعی به جای سایر روغن ها استفاده می کنند ٬ کمتر به دیابت مبتلا می شوند.

٭ ملین مزاج و تقویت کننده دستگاه گوارش٬ درمان کننده یبوست های مزمن و انسداد روده است.

٭ برای سرخ کردن در حرارت بالا اصلا مناسب نیست.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

ماده‌ای ارزان برای سفید کردن سه سوته دندان

سلامت نیوز:ماده ای ارزان قیمت علاوه بر کاربرد در مواد خوراکی برای سلامت بدن هم موثر است که در ادامه برخی از مهمترین کاربرد های آن را مرور می کنیم. به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، جوش شیرین یکی از محصولاتی است که نه تنها برای مواد غذایی بلکه به عنوان یک ماده پر کاربرد، مصارف آرایشی بهداشتی هم دارد؛ در ادامه برخی از مهمترین کاربرد هایی که این ماده در زندگی روزانه دارد مرور می کنیم. سفید کننده طبیعی دندان ها جوش شیرین برای حذف پلاک های دندانی و از بین بردن باکتری های مضر بدن موثر است؛ به تدریج پلاک ها روی دندان تجمیع شده و ساختاری سخت را تشکیل می دهند که علاوه بر آسیب به دندان موجب بیماری های لثه نیز می شود بنابراین جرم گیری دندان به حفظ سلامت دهان و دندان کمک می کند. جوش شیرین به عنوان ماده ای سفید کننده و از بین برنده پلاک های دندانی موثر تر از خمیر دندان است بنابراین می توان این ماده را روی مسواک جایگزین خمیر دندان کرد و گاهی برای حفظ سلامت دهان و دندان به کار گرفت. دئودرانت طبیعی اکثر موادی که باعث بوی نامطبوع می شوند حاوی مولکول های اسیدی هستند و جوش شیرین با توجه به ساختار آن می تواند این مواد را خنثی و بوی نامطبوع را از بین ببرد. افراد معمولا برای جلوگیری از تعریق از دئودرانت ها استفاده می کنند، البته جوش شیرین هم با توجه به مواد تشکیل دهنده حاوی مولکول ها و عناصری است که می تواند از تعریق زیاد بدن جلوگیری کند و کارکردی مشابه دئودورانت داشته باشد. کمک به سلامت کلیه ها کلیه یکی از ارگان هایی است که به حذف مواد مضر بدن کمک می کند، اما اگر کلیه بر اثر بیماری هایی همچون دیابت، فشار خون بالا و مواردی از این دست دچار اختلال عملکرد باشد اسید بدن افزایش پیدا می کند که در این شرایط سدیم بی کربنات می تواند اسیدیته را کاهش دهد که این موضوع به سلامت استخوان ها و عضله سازی کمک می کند البته باید به این موضوع توجه داشته باشیم که برای استفاده از بی کربنات سدیم به منظور سلامت کلیه ها باید با دکتر مربوطه مشورت کرد. مقابله با سرطان سدیم بی کربنات به عنوان یک درمان مهم برای مقابله با بیماری های قلبی و مسمومیت ها به کار گرفته می شوند، این ماده همچنین خواص اسیدی دارو های شیمی درمانی را که برای م قابله با سرطان به کار رفته می شود کاهش می دهد، برخی مطالعات نشان می دهند که سطح پایین اسیدیته موجب کاهش رشد و گسترش تومور های سرطانی می شود. اسکراب صورت جوش شیرین به عنوان یک شست و شو دهنده مناسب و متعال برای پوست محسوب می شو که برای استفاده از این کارکرد جوش شیرین ابتدا باید صورت را با آب و صابون شست و شو داد سپس مخلوطی از و جوش شیرین به نسبت ۳ به ۱ تهیه و روی پوست استفاده کرد و سپس آن را با آب شست و شو داد. تسکین دهنده التهابات پوستی جوش شیرین پوست را در برابر التهابات ناشی از نیش حشرات، خارش و قرمزی محافظت می کند و برای این منظور باید ۳ واحد جوش شیرین با ۱ واحد آب مخلوط شود تا در نهایت این ترکیب به عنوان یک ضد التهاب به کار گرفته شود و پس از استفاده از این ماده روی پوست باید ۲۰ دقیقه صبر کرد تا تاثیر خود را بگذارد و پس آن پوست را با آب شست و شو داد. براق کننده موی سر ترکیب یک قاشق چای خوری جوش شیرین با شامپو می تواند به شفافیت و درخشندگی موی سر کمک کند، همچنین حالت مو ها را هم بهبود می بخشد. کمک به تمیز کردن دندان مصنوعی ۲ قاشق چای خوری جوش شیرین در یک فنجان آب گرم برای تمیز کردن دندان های مصنوعی موثر است و هرگونه ماده اضافی یا بوی نامطبوع را برطرف می کند همچنین برای حفظ بهداشت دندان های مصنوعی می توان گاهی بی کربنات سودیم را به جار خمیر دندان به کار گرفت و با آن مسواک زد.