خانه / سلامت / درمان قدم به قدم اسهال

درمان قدم به قدم اسهال

سلامت نیوز: فعالیت باعث سرعت بخشیدن حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش و اسهال می شود بنابراین بعد از خوردن غذا ۳۰ دقیقه فعالیتی نداشته باشید و وعده های غذایی کوچک بخورید.

روزتان را با پروبیوتیک شروع کنید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت سیمرغ، این باکتری های خوب به تظیم فلور دستگاه گوارش کمک می کنند. این باکتریای زنده در ماست و کفیر وجود دارند و حتی برای بسیاری از افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند انتخاب خوبی اند. ماست های غلیظ مثل ماست یونانی پروتئین دوبرابری به بدن می رسانند.

تنظیم زمان غذا خوردن

فعالیت باعث سرعت بخشیدن حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش و اسهال می شود بنابراین بعد از خوردن غذا ۳۰ دقیقه فعالیتی نداشته باشید و وعده های غذایی کوچک بخورید.

به بدنتان آبرسانی کنید

آب را بین وعده های غذایی بخورید نه با غذا چون باعث بدتر شدن اسهال می شود. اگر چند بار پشت سر هم اسهال بودید یعنی الکترولیتهای بدن که شامل سدیم و پتاسی است را از دست داده اید بنابراین آب برای شما کافی نیست و بهتر است از نوشیدنی های ورزشی همراه با قند و نمک یا پودرهای مخصوص اسهال استفاده نمایید که از علایم کم آبی بدن پیشگیری نمایید.

کنترل نوشیدنی ها

مصرف ماالشعیر در صبح و نوشابه در بعد از ظعر اسهال شما را بدتر می کند. کافئین و الکل هم منجر به کم آبی بدن می شود. به جای آن از نوشیدنی های بدون کافئین یا آب انگور هم دما با اتاق استفاده کنید نه آب گرم یا سرد.

در مصرف کربوهیدرات ها دقت کنید

طیف گسترده ای از خوراکی های حاوی کربوهیدرات که در روده تخمیر می شوند، مایعات بیشتری به رده رسانده و اسهال شما را بدتر می کنند مثلا شییر و لبنیات که لاکتوز بالایی دارند، آب میوه، م یوه های خشک، سیب و گلابی خامو میوه های سنگی که فروکتوز بالایی دارند. سبزیجات مانند کلم و بروکلی و پیاز و حبوبات.

مراقب عوامل پنهان باشید

شیرین کننده های مصنوعی مثل مانیتول mannitol ، سوربیتول sorbitol و زلیسیت xylitol که در آبنبات، آدامس و برخی خوراکی های بسته بندی وجود دارد می توانند مانند ملین ها اسهال را بدتر کنند. غذاهای پرچرب، گوشت و مرغ و سرخ کردنی ها هم برایتان مضرند.

فیبر محلول بیشتری مصرف کنید

بر خلاف فیبر نامحلول در غلات کمامل، فیبر محلول مایعات را به خود جذب می کند و باعث می شود مدفوع سفت تر شود و کمتر به دستشویی بروید یکی از منابع فیبر نامحلول پسیلیوم است که میتوانید به عنوان مکمل استفاده کنید. سیب، گلابی و مرکبات هم حاوی فیبر محلولی به نام پکتین هستند. از آن جایی که هضم میوه های خام سخت است بهتر است از سس سیب یا کمپوت گلابی استافده کنید یا پودر پکتین بخرید.

مکمل های مناسب اسهال

مصرف روزانه کپسول های ۵۰۰ – ۸۰۰ میلی گرمی روغن نعنا می تواند علایم اسهال و سندرم روده تحریک پذیر را کاهش دهد ولی سایر مکمل ها مانند گرده زنبور عسل، فلفل کاست، کندریتین و گلوکوزامید، امگا۳، روغن کتان و دوز بالای ویتامین C علاسم اسهال را بدتر می کنند.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو