خانه / سلامت / در فصل گرما مراقب تب مالت باشید

در فصل گرما مراقب تب مالت باشید

سلامت نیوز: متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: بروسلوز (تب مالت) یکی از مهمترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان در سراسر دنیا است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ شبنم طهرانی با اشاره به اینکه بیماری در تمام فصول وجود دارد، اما در فصل بهار و تابستان همزمان با فصل زایش و شیردهی دام‌ها این بیماری بیشتر دیده می‌شود افزود: بیماری در مناطق روستایی بیشتر از مناطق شهری است زیرا در روستا‌ها با دام آلوده و استفاده از فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه بیشتر ارتباط دارند.

وی ادامه داد: بروسلا (عامل تب مالت)، باکتری گرم منفی، غیر متحرک و داخل سلولی است. تب مالت یک بیماری باکتریال مشترک بین انسان و دام است که در اثر تماس مستقیم و یا غیر مستقیم انسان با حیوانات آلوده یا محصولات لبنی آلوده منتقل می‌شود.

این عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مصرف شیر نجوشیده و غیر پاستوریزه بز، گوسفند و گاو را به عنوان شایعترین راه انتقال بیماری بروسلوز در سراسر جهان ذکر و تأکید کرد: خوردن خامه، بستنی، پنیر و سرشیر تهیه شده از شیر آلوده نیز ریسک بالایی برای انتقال دارد.

خوردن گوشت نیم پز یا جگر خام دام آلوده نیز ریسک انتقال دارد ولی چون به صورت خام مصرف نمی‌شود، درصد کمتری از راههای انتقال را شامل می‌شود.

شبنم طهرانی گفت: بعضی مشاغل مانند کشاورزی، دامداری، قصابی، کارگران کشتارگاه و دامپزشکان؛ به دلیل خطر تماس پوستی مستقیم یا مخاط دام آلوده و فرآورده‌های دامی آلوده در ریسک بالا برای عفونت بروسلوز هستند.

همچنین کارمندان آزمایشگاه به دلیل احتمال استنشاق آئروسل حین کشت دادن این ارگانیسم، به خصوص در کارهایی مثل سانتریفوژ، ریسک ویژه‌ای برای ابتلا دارند.

این متخصص بیماری‌های عفونی در ادامه مهمترین راه‌های پیشگیری از بیماری تب مالت را برشمرد و افزود: افزایش آگاهی جامعه از راه‌های انتقال بیماری به صورت پیشگیری می‌تواند باعث کاهش موارد ابتلا شود؛ با توجه به اینکه شایع‌ترین راه انتقال بروسلوز، مصرف شیر و لبنیات آلوده است، بنابراین تغییر عادات غذایی و سالم سازی غذا بسیار مهم است؛ باکتری بروسلا در اثر حرارت مناسب از بین می‌رود، اندازه مناسب حرارت دادن شیر به اندازه‌ای است که پس از رسیدن به نقطه جوش، ۳ تا ۵ دقیقه بجوشد. پنیر، خامه و سرشیر نیز باید از شیر پاستوریزه تهیه شود.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

راه‌اندازی سامانه‌ رصد و پایش فرآیندهای عملیاتی هیات امنای ارزی وزارت بهداشت

سلامت نیوز: رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران وزارت بهداشت گفت: سامانه جامع و یکپارچه نرم افزارهای هیات امنا در جهت شفاف سازی هرچه بیشتر اقدامات این مجموعه برای اولین بار در حال راه اندازی است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر مهدی یوسفی درباره اهداف پیاده سازی سامانه های نرم افزاری هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: حرکت در مسیر تعالی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و با توجه به اینکه هیات امنا نهادی عام المنفعه است که در خصوص تامین تجهیزات برای بیماران اقدام می کند باید از هر لحاظ سرآمد باشد. وی با بیان اینکه سیستم های اطلاعاتی از مهم ترین راه حل ها جهت تسهیل، کنترل و نظارت بر گردش اطلاعات و بهبود تصمیم گیری در سازمان ها و مجموعه های دولتی هستند، افزود: سند RFP رصد و پایش فرآیندهای عملیاتی به منظور طراحی، توسعه و استقرار سامانه جامع و یکپارچه نرم افزاری و دربردارنده داشبورد مدیریتی تدوین شده، است و برگرفته از تجاربی در خصوص طراحی و پیاده سازی سامانه های اطلاعاتی مشابه، دستورالعمل ها، قوانین و مقررات مرتبط است. رییس هیات امنای صرف جویی ارزی در معالجه بیماران عنوان کرد: مکانیزه سازی فرآیندهای مدیریتی، عملیاتی و پشتیبانی در جهت کاهش هزینه ها، کاهش زمان انجام فعالیت ها و ارتقاء کیفیت و افزایش رضایتمندی مشتریان حقیقی و حقوقی هیات امناء در راستای نیل به اهداف کلان حوزه بهداشت و درمان از اهداف پیاده سازی این سامانه در هیات امنا است. بنابر اعلام وبدا، یوسفی ادامه داد: انطباق حداکثری فرآیندها و کاربرد سامانه اطلاعاتی با استراتژی ها و سیاست های هیات امنا، توسعه و پیاده سازی یک سامانه اطلاعاتی اثربخش، کارا و منطبق بر نیازهای هیات امنا، شناسایی گلوگاه های عملیاتی جهت افزایش پویایی و امکان رصد و پایش مرحله به مرحله فرآیندهای عملیاتی هیات امنا در حوزه های مختلف نیز از دیگر اهداف این سامانه است. وی در پایان خاطرنشان کرد: سامانه در حال راه اندازی امکان استفاده از اطلاعات تجمیعی برگرفته از داشبورد مدیریتی جهت پیش بینی نیازهای آتی و برنامه ریزی و سیاستگذاری برای پاسخ مناسب به آنها و حرکت به سمت کاهش مراجعات حضوری و افزایش ارائه خدمات آنلاین از طریق ایجاد زیر ساخت های اطلاعاتی مناسب را نیز فراهم می کند.