خانه / سلامت / راه‌های درمان اختلال خواب در کودکان

راه‌های درمان اختلال خواب در کودکان

سلامت نیوز:فوق تخصص مغز و اعصاب با اشاره به راه‌های درمان اختلال خواب در کودکان گفت: کودکان نیاز به ۱۰ ساعت خواب شبانه دارند، توصیه می‌شود از ۹ شب دیرتر نخوابند.

غلامرضا زمانی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در ارتباط با اختلال خواب در کودکان اظهار داشت: این مشکل جزو تشخیص‌های افتراقی به شمار رفته که خانواده‌ها را نگران می‌کند و تشخیص و درمان به موقع آن در پیشگیری از آسیب به کودکان بسیار حائز اهمیت است.

وی در مورد انواع اختلالات خواب در کودکان گفت: ناگهانی از خواب بیدار شدن به همراه جیغ و حرکت، نوعی اختلال خواب بوده که ناشی از ترس شبانه است و بیشتر در کودکانی که بهداشت خواب در آنها رعایت نشده و سبک زندگی به صورت غلط توسط والدین اجرا می‌شود بروز می‌یابد.

فوق تخصص مغز و اعصاب ادامه داد: کودکانی که دیر می‌خوابند گاهی هنگام خواب شروع به راه رفتن کرده و به طور مثال در یخچال را باز و بسته می‌کنند و مجدد سرجایشان می‌خوابند و زمانی که صبح بیدار می‌شوند، از این اتفاق چیزی به خاطرشان نمی‌آید که این مسئله نیز نوع دیگری از اختلال خواب است.

زمانی در مورد کابوس گفت: این مسئله نیز اختلال خواب به شمار رفته و کودک با ترس از خواب بیدار میشود و خواب وحشتناکی دیده و یا اتفاق ناگواری از روز را هنگام خواب به یاد آورده است و صبح هنگامی که از خواب بیدار می‌شود، این حادثه به یادش همچنان است.

وی با اشاره به اینکه اختلالات خواب متفاوت بوده و درمان‌های مختلفی را می‌طلبد، عنوان کرد: برخی از کودکان نیز به هنگام خواب پرش اندام داشته به ویژه در ساعات ابتدایی خواب برای آنها رخ می‌دهد و این مسئله نیز بیشتر به عدم وجود بهداشت خواب بازمی‌گردد.

این عضو هیأت علمی علوم پزشکی تهران ضمن تأکید بر رعایت هر چه بهتر بهداشت خواب برای کودکان، خاطرنشان کرد: کودکان نیاز به ۱۰ ساعت خواب شبانه داشته و بهتر است دیرتر از ۹ و ۱۰ شب نخوابند، همچنین باید توجه داشت کودکان اصولا نیازی به خواب روزانه نداشته و تماشای تلویزیون تا پاسی از شب و میهمانی‌های نابجا شب سبب ایجاد شیفت خواب در کودک شده و اختلال را برایش ایجاد می‌کند.

زمانی عنوان کرد:‌گام نخست درمان اختلالات خواب،‌ رعایت بهداشت خواب است و در زمانی که این مسئله برطرف نشد، نیازی به مداخله دارویی دارد، بنابراین باید والدین در صورت مشاهده چنین مشکلاتی حتما فرزندانشان را جهت معاینه و بررسی به پزشک متخصص مغز و اعصاب ارجاع دهند.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو