خانه / سلامت / ریزگردها کام مردم را تلخ کرده‌اند

ریزگردها کام مردم را تلخ کرده‌اند

سلامت نیوز: سال‌هاست که بلای جان مردم جنوب کشورمان شده‌اند، نفس‌‌ها را تنگ کرده و به شماره می‌اندازند. ‌ریزگردها این میهمانان ناخوانده زندگی را به کام مردم حسابی تلخ کرده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز، گفت‌وگوی همشهری با جواد کاظم نسب الباجی، نماینده مردم اهواز و عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان را در این باره می‌خوانید.

گردوغبار و ریزگردها سال‌هاست که میهمان مردم هستند.چه زمانی برای این موضوع تدبیری اندیشیده می‌شود؟

بیش از ۱۳سال است که ریزگردها زندگی را برای مردم اهواز حرام کرده‌اند و تنها کارهایی که انجام شده است اقدامات مقطعی مانند تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و ادارات بوده؛ این در حالی است که این اقدامات نتوانسته راهکار قابل‌قبولی برای مدیریت ریزگردها در اهواز و سایر شهرهای جنوبی کشورمان باشد. به‌دلیل سیاست‌های غلط در حوزه کشاورزی حقابه این اراضی کشاورزی حاصلخیز تأمین نشده و امروز به شوره‌زار تبدیل شده است.این موضوع نه‌تنها سبب شده سلامت مردم تحت‌تأثیر قرار بگیرد و بار مالی نظام سلامت را هم چندبرابر کرده، بلکه سبب شده ما شاهد سیل مهاجرت مردم به‌خصوص کارمندان، دانشجویان حتی متخصصان و نخبگان باشیم و اگر وضعیت ادامه داشته باشد به‌زودی شاهد تخلیه مردم از شهرهای خوزستان خواهیم بود. همین حالا هم عده‌‌ای که توان مهاجرت داشتند از این مناطق رفته‌اند. به همه اینها کاهش حضور توریست‌ها و حتی گردشگران داخلی در ایام نوروز را هم باید اضافه کنید. زمانی، گردشگران بسیاری برای دیدن از رودخانه کارون و نخل‌های اهواز وارد این شهر می‌شدند اما گردوغبار، حتی توریسم درمانی را هم دچار سیر نزولی کرده است؛ توریست‌هایی که روزگاری از عراق برای درمان‌های پزشکی وارد اهواز می‌شدند، اکنون دیگر استان‌های کشور ازجمله اصفهان و شیراز را برای چنین کاری ترجیح می‌دهند. در واقع می‌خواهم بگویم مشکلاتی که سبب بحران آلودگی چه در موضوع هوا و چه در موضوع آب در اهواز شده است، تنها شامل سلامت مردم نیست، بلکه این بحران تبعات اجتماعی سنگینی را هم در پی داشته است. ریزگردها اثرات قابل‌توجهی بر دستگاه تنفسی و به‌ویژه مجاری تنفسی داشته و شانس ابتلای افراد را به بیماری‌های مختلف افزایش داده است. اقدامات غیرکارشناسانه سوءمدیریت مسبب وضعیت امروز است.

راه‌اندازی بیمارستان تنفسی چه شد؟ این بیمارستان تا چه اندازه می‌تواند مشکلات مردم را رفع کند؟

بیمارستان تا حد بسیار قابل توجهی پیشرفت داشته است تا در زمان هجوم گردوغبار و ریزگردها به شهر، بیماران با سرعت بیشتری خدمات درمانی را دریافت کنند اما این راهکار مقابله نیست.

مثالی برای این اقدامات غیرکارشناسانه بزنید.

یک نمونه انتقال آب از سرچشمه‌های دز و کارون، عدم‌پیگیری حقابه تالاب‌ها و احداث سدهای غیرکارشناسانه است. مسئله اساسی امروز در این شهرها نبود آب است.خوب است بدانید که ۳۴۵هزارهکتار زمین اطراف اهواز در اثر نبود آب تبدیل به شوره‌زار و کانونی برای ریزگردها شده‌اند. همچنین۷کانون در اطراف شهر اهواز وجود دارد که سبب می‌شود با کمترین نسیمی اهواز، خوزستان و حتی استان‌های همجوار دچار آلودگی و بروز ریزگرد شوند. این در حالی است که این زمین‌ها مسطح و حاصلخیزهستند اما تفکرات غیرکارشناسی اجازه نداده آب لازم را به آنجا هدایت کنند تا زمین‌ها حاصلخیز بمانند. همچنین تأسیسات نفتی زمینه خشکی تالاب هورالعظیم و شیوع ریزگردها را فراهم کرده است. به این موضوعات حفاری‌های بدون‌مجوز وزارت نفت را هم که اقدام به حفاری نفت در تالاب‌ها کرده است باید اضافه کرد. ضمن اینکه در اهواز صنایع آلاینده بسیاری وجود دارند که هر یک به نوبه‌خود سهم بسزایی در آلوده کردن هوا ایفا می‌کنند. این در حالی است که نصف بودجه مملکت از نفت خوزستان تأمین می‌شود و حداقل اگر آقایان نسبت به این درآمد توجه می‌کردند و حتی بخش کوچکی را برای بهداشت و درمان و مراکز درمانی و تأسیسات فرسوده بیمارستان‌ها درنظر می‌گرفتند امروز مردم تا این حد با مشکلات روبه‌رو نمی‌شدند. واقعا چگونه می‌شود برای استان اقتصادی و استراتژیکی که در مجاورت کشورهای بسیاری قرار دارد و خط مرزی کنار خلیج‌فارس است و دارای تأسیسات نفتی آبی و کشاورزی کاری نتوان انجام داد؟ در واقع باید بگویم درحالی‌که بزرگ‌ترین میادین نفتی و بیشتر تولید نفت را در اهواز داریم اراده‌ای برای حل مشکلات مردم این خطه که این روزها با انواع بیماری‌ها و آسیب‌ها روبه‌رو هستند، نداریم.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو