خانه / سلامت / سوءمدیریت وزارت بهداشت در حوزه تولید دارو

سوءمدیریت وزارت بهداشت در حوزه تولید دارو

سلامت نیوز:دبیر انجمن داروسازان تهران با اشاره به اینکه سو ءمدیریت وزارت بهداشت موجب کاهش تولید داروهای داخلی شده است، گفت: تاثیر هر سیاستی باید در طولانی مدت باشد و اگر قرار باشد در زمان کوتاهی تغییر کند به شدت نظام دارویی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از طبنا،دکتر محمد رضا دری درباره مشکلات داروسازان اظهار کرد: به دلیل نوسانات ارزی و تغییر نرخ ارز همانند سایر حوزه‌ها صنعت داروسازی در تولید و توزیع در سطح داروخانه‌ها دچار بحران شده است. و این مسئله مشکلاتی را در نقدینگی کشور به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه قبل از نوسانات ارزی نیز در حوزه داروسازی دچار مشکل بوده‌ایم، افزود: مشکلاتی همچون کمبود نقدینگی که در بخش داروخانه‌ها وجود دارد و تاخیر در پرداخت بیمه ها که حتی گاهی بیش از ۶ یا ۷ ماه می‌شود، سبب شده تا مشکلاتی در توزیع و پخش دارو ایجاد شود و این مسئله سبب شده تا قیمت تمام شده دارو افزایش پیدا کند.

دری ادامه داد: تنها به مواد اولیه از طریق ارز ۴۲۰۰ تومانی حمایت و اجازه واردات داده می‌شوند در حالیکه ارز دولتی تنها به مواد اولیه اختصاص داده می‌شود درصورتی که هنگام خرید دارو تنها مواد اولیه آن نیستند بلکه بسته‌بندی آن را هم شامل می‌شود که ارز غیر سوبسیدی به آن اختصاص داده نمی‌شود بنابر این مسئله سبب شده تا قیمت تمام شده کالا افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: مقاومت‌هایی که در وزارت بهداشت برای افزایش نیافتن قیمت دارو وجود دارد منجر شده تا صنعت داروسازی دچار بحران شود و تولیدکنندگان انگیزه خود را برای تولید از دست بدهند.

دبیر انجمن داروسازی ایران خاطرنشان کرد: بسیاری از داروهایی که در داخل کارخانه‌های ایران بسیار کم تولید یا به هیچ عنوان تولید نمی‌شوند به خاطر از دست رفتن انگیزه تولید است چرا که شرکت‌های تولیدکننده نمی‌تواند به خاطر مقاومتی که از طریق وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای پیشگیری از افزایش قیمت دارو وجود دارد قیمت داروهای خود را افزایش دهند و این مسئله موجب از دست رفتن انگیزه تولیدکنندگان دارو شده است.

دری اضافه کرد: از دست دادن انگیزه تولیدکنندگان به دلیل سختگیری‌هایی که وزارت بهداشت برای افزایش قیمت دارو اعمال کرده است سبب شده تا مشکلاتی را برای مردم نیز به وجود آورد چرا که در حال حاضر مشاهده می‌شود حتی برخی از اقلام دارویی ایرانی به دلیل همین سوء مدیریت‌ها با کاهش تولید داروهای ایرانی یا کمبود آنها در داخل کشور برای عرضه به بیماران مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه بلاتکلیفی دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در مورد دارو مشخص نیست، افزود: باید سیاست‌گذاری طولانی مدت در این زمینه وجود داشته باشد. چرا که هر ماه این سیاست‌ها دستخوش تغییر می‌شود و این مسئله تولیدکنندگان و وارد کنندگان دارو را دچار مشکل می‌کند که به تبع آن مردم و بیماران به دلیل سیاست‌های اشتباه بیشترین آسیب را می‌بینند.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو