خانه / تغذیه / سوسیس و کالباس چه بلایی بر سر انسان می‌آورند؟

سوسیس و کالباس چه بلایی بر سر انسان می‌آورند؟

سلامت نیوز: نتایج تحقیقات متعددی نشان می‌دهد که مصرف مواد پروتئینی فراوری‌شده از قبیل سوسیس و کالباس می‌تواند عوارض متعددی داشته و زمینه‌ساز بیماری‌هایی چون: اختلال دوقطبی، بیماری‌های روحی، سرطان، فشارخون و … شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس، نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد حتی مصرف کم مواد پروتئینی فراوری‌شده نیز برای سلامتی مضر هستند. هات‌داگ‌ها، همبرگرهای صنعتی، سوسیس، کالباس و … دارای انواع افزودنی‌ها و مواد نگهدارندِ و درعین‌حال سرشار از طعم‌دهنده‌ها، نمک و … بوده و در برخی موارد نیز دودی می‌شوند.

مرکز سرطان سازمان بهداشت جهانی با همکاری آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) در بررسی‌های خود، پروتئین‌های فراوری‌شده را در گروه مواد سرطان‌زا دسته‌بندی کرده‌اند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، مصرف ۵۰ گرم پروتئین فراوری‌شده در طول روز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در فرد مصرف‌کننده تا ۱۸ درصد افزایش دهد.

پژوهشگران دانشکده پزشکی جآن‌هاپکینز در مطالعات جدید خود به بررسی تأثیرات مخرب مصرف این مواد بر سلامتی پرداختند که بر این اساس مهم‌ترین بیماری‌ها و عوارض مصرف پروتئین‌های فراوری‌شده به این شرح هستند:

سرطان روده بزرگ: مرکز سرطان سازمان بهداشت جهانی با همکاری آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) در بررسی‌های خود، پروتئین‌های فراوری‌شده را در گروه مواد سرطان‌زا دسته‌بندی کرده‌اند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، مصرف ۵۰ گرم پروتئین فراوری‌شده در طول روز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در فرد مصرف‌کننده تا ۱۸ درصد افزایش دهد. کورت استاریف (Kurt Straif) از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی در این رابطه می‌گوید: میزان خطر ابتلا به سرطان روده بستگی مستقیمی به میزان مصرف پروتئین‌های فراوری‌شده دارد. این موضوع به دلیل وجود نیترات در این محصولات است که باهدف افزایش زمان ماندگاری آن‌ها به کار می‌رود. این ترکیب شیمیایی در بدن انسان به مواد عامل ایجاد سرطان تبدیل می‌شود.

بیماری‌های قلبی و عروقی: پژوهش‌های علمی نشان‌دهنده وجود ارتباط بین مواد موجود در فراورده‌های گوشتی مانند بیکن، همبرگرهای کارخانه‌ای و … با رسوب چربی در عروق قلبی است. این فرایند می‌تواند خطر ابتلا به سکته‌های قلبی را تا حد زیادی افزایش داده و چربی‌های اشباع‌شده موجود در گوشت قرمز که در محصولاتی مانند کالباس وجود دارد، به‌نوبه خود عامل ایجادکننده بیماری‌های قلبی است.

کاهش میزان اسپرم: چربی‌های اشباع‌شده موجود در مواد پروتئینی فراوری‌شده در بدن انسان به‌گونه‌ای عمل می‌کنند که تستسترون به استرادیول (estradiol) و استروژن تبدیل می‌شود که این مواد برای اسپرم مضر بوده و درنتیجه مردانی که مواد گوشتی فراوری‌شده مصرف می‌کنند دارای میزان اسپرم کمتری به نسبت سایرین هستند.

بیماری‌های کبدی: پروتئین‌های فراوری‌شده مانند سوسیس و کالباس، دارای حجم زیادی از نمک‌ها هستند که موجب تجمع مایعات در بدن شده و درنهایت اختلالات کبدی را در پی دارد.

بلوغ دیرهنگام: در کنگره اروپائی اخیر غدد داخلی (European Congress of Endocrinology) که در شهر دوبلین برگزار شده بود، نتایج یک مطالعه جدید ارائه شد که بر اساس آن مشخص شد مصرف بیش‌ازحد نمک و فراورده‌های پروتئینی فراوری‌شده موجب اختلال در فرایند بلوغ و ایجاد مشکلات رفتاری از قبیل استرس می‌شود.

افزایش فشارخون و دیابت: فسفات موجود در سوسیس و کالباس و محصولات مشابه، عامل ایجادکننده فشارخون بوده و عوارض قلبی را در پی دارد. ورود بیش‌ازحد فسفات به بدن انسان سبب ایجاد هورمونی به نام FGF23 در استخوان‌ها می‌شود که به سمت قلب کشیده شده و منجر به افزایش فشارخون خواهد شد. از سوی دیگر سدیم موجود در پروتئین‌های فراوری‌شده نیز تأثیرات منفی شدیدی بر سطح قند خون انسان داشته و زمینه‌ساز بروز دیابت است.

منبع: thehealthsite

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو