خانه / تغذیه / صبحانه؛ وعده مهم شاگرد زرنگ‌ها

صبحانه؛ وعده مهم شاگرد زرنگ‌ها

سلامت نیوز: صبحانه خوب می‌تواند بر کاهش خستگی دانش‌آموزان سر کلاس و افزایش گیرایی و تمرکز آن‌ها تاثیرگذار باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، صبحانه وعده غذایی است که نقش مهمی درتمرکز و افزایش قدرت یادگیری دارد. والدین هم با صرف صبحانه در محیط گرم خانواده می‌توانند مشوق کودکان خود برای خوردن صبحانه باشند.

اگر والدین صبحانه را به عنوان یک وعده غذایی مهم تلقی کنند و هر روز دور سفره صبحانه بنشینند، خود مشوق دانش‌آموزان برای صرف صبحانه خواهند بود. والدین باید سحرخیزی، ورزش و نرمش صبحگاهی و خوردن صبحانه در محیط گرم خانواده را به کودکان خود بیاموزند.

کودکان باید در طول ساعات درس، سطح قند خونی مناسبی داشته باشند. صبحانه خوب می‌تواند بر کاهش خستگی آن‌ها سر کلاس و افزایش گیرایی و تمرکز آن‌ها تاثیرگذار باشد.

صبحانه باید دو ویژگی داشته باشد؛ ویژگی نخست اینکه مقدار انرژی کافی در آن لحاظ شود و دوم اینکه انرژی طوری به بدن برسد که در طول ساعات بعدی، قند خونشان در سطح پایدار و ثابتی باقی بماند.

متاسفانه دیده می‌شود کودکان علاقه‌ای به خوردن مواد غذایی مفید ندارند و بیشتر ترجیح می‌دهند با تنقلاتی مانند کیک و شکلات گرسنگی خود را برطرف کنند که این مشکل به دوران کودکی فرزندان برمی‌گردد.

ذائقه انسان‌ها از همان دوران کودکی و شروع تغذیه کمکی شکل می‌گیرد. پدران و مادران باید از همان زمان ذائقه فرزندان خود را به خوراکی‌های سالم عادت دهند زیرا تغییر ذائقه در سال‌های بعد بسیار دشوار خواهد بود.

صبحانه؛ وعده‌ای مهم برای دانش آموز

علیرضا پرهیز، یک محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: صبحانه، مهم ترین وعده غذایی برای دانش آموزان است چرا که مصرف صحیح صبحانه می‌تواند انرژی مورد نیاز دانش آموز در طول روز را تامین کند.

وی با اشاره به اینکه نوجوانان و دانش آموزان در سن رشد هستند، اظهار کرد: با توجه به این مسئله باید به دانش آموزان تذکر داد تا در ابتدای غذای روح خود را کنترل کنند که یکی از این موارد می‌تواند بازی‌های کامپیوتری باشد.

وی بیان کرد: استفاده از خوراکی‌هایی مانند گلاب و زعفران در کنار غذاها نیز می‌تواند به گرمای بدن کمک کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی برای دانش آموزان است چرا که مصرف صحیح صبحانه می‌تواند انرژی مورد نیاز دانش آموز در طول روز را تامین کند.

پرهیز گفت: خوردن لبنیات برای دانش‌آموزان یکی از تاکیدات است که پنیر یکی از مواد لبنی است که دانش آموزان بیشتر از آن استفاده می‌کنند اما باید به این نکته توجه داشت که پنیر تنها باید با گردو مصرف شود در غیر این صورت مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

وی خاطرنشان کرد: مصرف غذاهایی مانند تخم مرغ محلی، آبگوشت به دلیل داشتن گوشت گوسفند می‌تواند در رژیم غذایی دانش آموزان نقش مهمی را ایفا کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی یادآور شد: در حال حاضر نوع تغذیه مردم به سمت و سوی مدرن پیشرفت کرده است و استفاده از فست فودها افزایش یافته است که باید به طور جدی این مسئله کنترل شود و رژیم غذایی سنتی شود.

لزوم استفاده از ویتامین‌ها و مواد معدنی در صبحانه دانش‌آموز

زهره امیرپور، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تغذیه کودکان از اهمیت بسیاری برخوردار است و والدین باید به آن توجه کنند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند بیان کرد: دانش‌آموزان باید میان وعده سالم و مغذی را میل کنند تا در طول روز ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن آن‌ها حفظ شود.

امیرپور با اشاره به اینکه در میان وعده دانش‌آموزان باید از میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده شود، تصریح کرد: والدین باید صبحانه سالمی مانند نان و پنیر و گردو و صبحانه‌های خانگی را برای نیمروز فرزند خود درنظر بگیرند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند تصریح کرد: دانش‌آموزان باید از مصرف آبمیوه، کیک، نوشابه و فست فود دوری کرده و از مواد مغذی در میان وعده خود بهره ببرند.

امیرپور خاطرنشان کرد: استفاده از مغزها، نخود، کشمش و برگه زردآلو در میان وعده دانش‌آموزان در مدرسه بسیار مهم خواهد بود.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

زیبایی همیشگی با پوست سیب

سلامت نیوز: قبل از اینکه پوست سیب را دور بیندازید، خوب است بدانید که پوست سیب خیلی بیشتر از گوشتش خاصیت دارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران بانو، یکی از خواص سیب این است که در حفظ طراوت و شادابی پوست مؤثر است. با استفاده از سیب می توان خشکی، ترک خوردگی، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری های پوستی طولانی و مزمن را از بین برد. پوست سیب با خاصیت ضد سرطانی خود می تواند بسیاری از بیماری ها را بهبود بخشد و همچنین میزان ویتامین و املاح و مواد معدنی آن چندین برابر خود سیب است. ماسک قوی جوان کننده این میوه یک ماسک قوی ضد پیری است. علاوه بر اینکه پوست را مرطوب می کند، از چروک و کدر شدن آن جلوگیری می کند و یک ماسک ضد پیری بسیار عالی است. مصرف منظم این میوه چین وچروک های ریز و خطوط نازک صورت را محو می کند و پوست جوان می شود. برای دیدن این تأثیر، هر روز یک سیب را رنده کنید و۲۰ دقیقه پوست را، مخصوصاً قسمت های در خطر چین و چروک مثل دور لب ها و خط اخم و انتهای پلک را با آن ماساژ دهید. ضد آفتاب مؤثر سیب شامل ذرات UVB است که می تواند در برابر اشعه های خورشید از پوست محافظت کند. این میوه قادر است آفتاب سوختگی را درمان کند و جلوی لایه برداری پوست به دلیل سوختگی در برابر آفتاب را می گیرد. برای درمان آفتاب سوختگی یک قاشق چایخوری گلیسیرین را با یک سیب رنده شده مخلوط کنید و به مدت یک ربع روی پوست قرار بدهید و بعد با آب سرد به آرامی بشویید. مزایای سیب برای موها علاوه بر اینکه سیب بهترین دوست برای پوست است، فواید خیلی خوبی هم برای مو دارد. مصرف منظم سیب باعث می شود موهای شاداب و زیبایی داشته باشید. مواد مغذی موجود در این میوه می تواند به رشد و تقویت موها کمک کند. وجود یک ماده مغذی به نام بیوتین در سیب موجب رشد مو است. بیوتین رشد مو را زیاد می کند و باعث ضخامت و مقاوم شدن تارهای مو می شود. همچنین آنتی اکسیدان های موجود در سیب، گردش خون در پوست سر را افزایش داده و ریشه مو ها را قوی تر می کند. درمان پف چشم و تیرگی دور چشم با سیب با قرار دادن یک تکه از پوست سیب در زیر چشم، می توانید تیرگی های دور چشم و پف اطراف چشم را کاهش دهید. مخلوطی از دو قاشق غذاخوری سیب و سیب زمینی رنده شده را در یک دستمال نازک قرار دهید و آن را ۲۰ دقیقه روی چشم بگذارید. انجام مداوم این کار می تواند به کاهش تیرگی دور چشم کمک کند.