خانه / سلامت / صید در آب‌های جنوب به چینی‌ها سپرده نشده فقط کشتی‌ها چینی هستند

صید در آب‌های جنوب به چینی‌ها سپرده نشده فقط کشتی‌ها چینی هستند

سلامت نیوز: نشست ظهرامروز (سه‌شنبه)هیات رئیسه فراکسیون امید برای بررسی نحوه صید در آب‌های جنوب برگزار و مقرر شد جلسات بعدی در این رابطه پس از جمع‌آوری اطلاعات بیشتر ادامه یابد.

به گزارش سلامت نیوز، بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید با اعلام این خبر به ایسنا گفت: پیرو پیگیری چند نفر از اعضای فراکسیون امید از جمله آقای ذوالقدر نماینده هرمزگان و خانم ذوالقدر نماینده تهران، هیات رئیسه فراکسیون امید به ریاست دکتر عارف و با حضور آقایان سعادت و خدری نمایندگان استان بوشهر جلسه‌ای را برای بررسی مشکلات صیادان در دریای عمان و نحوه صید فانوس ماهی برگزار کرد.

وی افزود:‌ در این جلسه که با حضور معاون پارلمانی وزارت جهاد کشاورزی، اتحادیه صیادان، معاون سیاسی استاندار هرمزگان، فرماندار جاسک، رئیس شورای شهر سیریک و نماینده شیلات برگزار شد در مورد مزایا و معایب این صید بحث‌هایی صورت گرفت. پیش از این گفته شده بود که قرارداد دراز مدتی با چینی‌ها برای صید این نوع خاص از ماهی منعقد شده اما در این جلسه عنوان شد که این صید به چینی‌ها سپرده نشده و تنها کشتی‌ها چینی هستند.

این نماینده مجلس، با بیان این که طبق گفته کارشناسان محیط زیست این نوع صید در دنیا منسوخ شده، اضافه کرد: در این باره پاسخ مشخصی داده نشد که آیا این قراردادها با حمایت سازمان محیط زیست بسته شده یا خیر؟ به هر حال تخلف در نحوه صید قابل انکار نیست. اما با توجه به بعضی از اطلاعات ضد و نقیضی که در این جلسه مطرح شد قرار شد اطلاعات کامل در این باره جمع آوری و موضوع پیگیری شود.

سخنگوی فراکسیون امید مجلس با بیان این که قرار است به پیشنهاد دکتر عارف جلسه دیگری برای جمع بندی مشکلات صیادان برگزار شود، اضافه کرد:‌ ان‌شاءالله در جلسات آتی این مشکلات را پس از دریافت اطلاعات کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم تا اگر نیاز به حمایت قانونی یا اصلاح قوانین است نسبت به آن اقدام شود. چرا که به هر حال صید دریایی برای بهره‌برداری کشور لازم است اما نباید این فرصت تبدیل به تهدید زیست محیطی یا منافع صیادان و بومی‌های منطقه شود.

وی همچنین اضافه کرد:‌ برخی از حاضرین در جلسه همچنین گفتند که احتمالا موضوع را به عنوان شکایت در کمیسیون اصلا ۹۰ مطرح خواهیم کرد که در این صورت ما در کمیسیون اصل ۹۰ قراردادهای احتمالی را استخراج خواهیم کرد و نظارت بر نحوه صید را اعمال خواهیم کرد.

سیده فاطمه ذوالقدر عضو دیگر فراکسیون امید نیز در همین رابطه به ایسنا گفت: در این جلسه مطرح شد که این نوع ماهی باید به لحاظ اقتصادی صید شود زیرا خوراک ماهی‌های پرورشی است همچنین گفتند که قراردادها بسته شده و کشتی‌ها مجوز گرفته و سیستم صید هم کنترل می‌شود اما صیادان تخلف‌هایی را عنوان می‌کردند از جمله این که برخی گونه‌های دیگر هم صید می‌شود واضح نیست که این صید کجا تخلیه می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین قرار شد فراکسیون امید جلسات دیگری را با حضور دکتر عارف برای بررسی مشکلات صیادات با حضور نمایندگان شیلات و محیط زیست برگزار کند. یکی از نکاتی که از سوی استانداری هرمزگان عنوان شد ضرورت توجه شیلات مرکز به هرمزگان، تقویت آن و رفع مشکلات بود. علاوه بر این که بر ضرورت رفع ایراد قراردادها و شفاف شدن قراردادها نیز تاکید شد لزوم توجه به مسائل زیست محیطی در این رابطه مورد اشاره گرفت.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو