خانه / تغذیه / غذاهایی خاص برای کاهش فشارهای روانی

غذاهایی خاص برای کاهش فشارهای روانی

سلامت نیوز:وقتی پای استراتژی های غذایی برای کنترل مشکلات و فشارهای روانی به میان می آید، قطعا منظور پیروی از یک رژیم غذایی متعادل است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت ، استراتژی های غذایی برای کنترل اضطراب جزئیات زیادی دارند. به عنوان مثال مصرف کربوهیدرات های پیچیده که به آرامی در بدن متابولیزه می شوند، در مقایسه با کربوهیدرات های ساده، سطح قند خون را بیشتر کنترل می کند. این اتفاق مهمی برای کنترل اضطراب است چون هنگامی که سطح قند خون در اثر مصرف کربوهیدرات های ساده به سرعت بالا رفته و به سرعت نیز کاهش می یابد، ضربان قلب نیز افزایش یافته و همین روند تعریق را بیشتر می کند. همین تغییرات فیزیکی منجر به اضطراب می شود:

بنابراین انتخاب گروه های غذایی موثر از قبیل غلات سبوس دار، میوه ها و سبزیجات و پرهیز از قندهای پردازش شده برای کنترل قند خون و در نتیجه کنترل اضطراب بسیار موثر است.

مصرف گروه های غذایی خاص منجر به انتشار انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین و دوپامین می شوند. مقادیر کمی از این مواد شیمیایی عامل ایجاد اضطراب و افسردگی است.

گروه های غذایی خاص برای مدیریت آسان و ایمن اضطراب از این قرارند:
غذاهای به طور طبیعی سرشار از منیزیم از جمله اسفناج، برگ چغندر، حبوبات، آجیل، دانه ها و غلات سبوس دار.
غذاهای غنی از روی از جمله جگر، گوشت گوساله و زرده تخم مرغ.
مواد غذایی غنی از امگا ۳ مانند ماهی های چرب، گردو، بذر کتان.
مواد غذایی غنی از ویتامین های گروه ب مانند آووکادو و بادام.
اضطراب علاوه بر این، ممکن است با سطوح پایین آنتی اکسیدان ها در بدن مرتبط باشد. مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها برای رفع علائم اضطراب از این قرارند:
لوبیا و انواع آن
میوه ها: سیب، آلو، گیلاس
انواع توت ها: تمشک، توت فرنگی، زغال اخته
آجیل: گردو
سبزیجات: کنگر فرنگی، کلم پیچ، اسفناج، چغندر، کلم بروکلی
ادویه ها: زردچوبه و زنجبیل

غذاهایی که محرک اضطرابند
قهوه: نوشیدن قهوه را محدود کنید. کافئین محرک اعصاب است و در الگوی خواب ایجاد اختلال می کند.
منابع کافئین: قهوه، چای، شکلات و بعضی نوشابه ها.
الکل: الکل به طور موقت رهایی از اضطراب را به دنبال دارد؛ اما مصرف آن اضطراب زا است.
شیر گاو و بستنی: شیر گاو و بستنی در برخی افراد ممکن است ایجاد اضطراب کند. بدین ترتیب مواد لبنی را به مدت ۳ هفته از برنامه غذایی تان حذف کنید. سپس تدریجی آن را اضافه کنید و برگشت علایم شرایط عصبی را کنترل کنید.
غذاهای آماده: از غذاهای صنعتی اجتناب کنید چرا که مواد به کار رفته در آن ها ایجاد استرس می کند، از این دسته می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آرد تصفیه شده
شکر
نوشابه ها
شیرین کننده های مصنوعی
نگهدارنده ها
نمک
مکمل های پیشنهادی
اسید فولیک برای جلوگیری از اضطراب و خستگی، پیشنهاد می شود. در صورتی که با سایر ویتامین های گروه ب و ویتامین ث باشد، کارایی بهتری دارد. در مطالعات نشان داده اند که کمبود اسید فولیک، افسردگی، بی خوابی، بی اشتهایی، بی خیالی، فراموشی، تحریک پذیری بیش از حد، ضعف و اضطراب را به دنبال خواهد داشت. اسید فولیک به طور طبیعی در نان های غلات کامل، سبزیجات و میوه ها وجود دارد.

منبع:harvardhealth

درباره ی ali

مطالب مرتبط

"دیابت" و اختلالاتی که در گوارش ایجاد می‌کند

سلامت نیوز:در اثر عواملی چون افزایش شیوع چاقی ناشی از شکل نادرست زندگی شهر نشینی و افزایش سـن جوامـع بـشری، شـیوع بیمـاری دیابت در جهان بـه سـرعت رو بـه افـزایش اسـت و متاسـفانه ایـن افــزایش در کشورهای در حال توسعه از جمله در کـشور ما چشمگیرتر است. به گزارش سلامت نیوز بخه نقل از ایسنا، مبتلایان به دیابت بیش از دیگران در معـرض خطـر بـروز عوارضـی مانند اختلالات بینایی، حملات قلبی– عروقی، قطع پا و یا نارسـایی کلیوی قرار دارند. مطالعات اخیر نشان داده اند که با رعایـت برنامـه غذایی سالم، اعتدال در مصرف غذا، داشتن فعالیت فیزیکی منظم، کنترل دقیق قند خون و... از بروز بسیاری از این عوارض جلوگیری می شود و بدین طریق بیماران دیـابتی مـی تواننـد از یـک زندگی سالم و طول عمر طبیعی بهره منـد شوند. اختلال گوارشی ناشی از دیابت از ابتدای زمان تشخیص دیابت نوع دو و از پنج سال بعد از شروع دیابت نوع یک، ممکن است کار دستگاه گوارش مختل شود. اگر قند خون به مدت طولانی بالا باشد، تغییرات شیمیایی در رشته های عصبی ایجاد شده و عروق تغذیه کننده این رشته ها دچار آسیب دیدگی می شوند. در نتیجه، کار رشته های عصبی معده و روده مختل و یا به کلی متوقف می شود. پیامدهای این وقایع می توانند تاخیر در تخلیه محتویات معده و یا بروز یبوست و اسهال دیابتی باشد. اسهال دیابتی در بیمار دیابتی، کندی حرکت روده باعث رشد بیش از حـد بـاکتری های روده می شود. تجمع باکتری ها در روده باعث بروز اسهال می شود. در صورت اثبات این حالت ممکن است برای بیمار آنتی بیوتیـک یا داروهای دیگری تجویز شود. علل دیگری هم وجود دارند که می توانند باعث بروز اسهال در بیمـار دیـابتی شـوند. در صـورت بـروز اسهال در بیمار دیابتی و ادامه آن به مدت بیش از دو هفته، ضمن نیـاز به کنترل دقیق قند خون، مراجعه به پزشک متخصص گـوارش لازم است. یبوست دیابتی ممکن است فرد دیابتی دچار یبوست شود کـه با مصرف غـذاهای حـاوی فیبـر مثـل میـوه، سبزی، خوردن مایعات کافی و انجام فعالیت های ورزشی تا حدی بهبود می یابد. در مواردی که یبوست طـول کـشیده، ممکن است پزشک داروهایی را برای بیمار تجویز کنـد. بررسی علـت بـروز یبوسـت در بیمـار دیــابتی توســط پزشــک متخـصص گـوارش لازم است. بنابر اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، علائم تاخیر در تخلیه معده شامل سوزش سردل، تهوع، استفراغ غذاهای هضم نشده، احساس پری شکم و سیری زودرس، کاهش وزن، نفخ شکم، نوسان در میزان قند خون، کاهش اشتها، برگشت غذا از معده به مری و... است که البته شدت این نشانه ها می تواند کم، متوسط یا زیاد باشد.