خانه / سلامت / لنز چشم یکبار مصرف را در توالت نیندازید

لنز چشم یکبار مصرف را در توالت نیندازید

سلامت نیوز:کارشناسان محیط زیست در آمریکا می‌گویند که انداختن لنزهای یکبار مصرف چشم به داخل توالت باعث افزایش آلودگی پلاستیکی آب‌ها می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، کارشناسان دریافته‌اند که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از افرادی که در آمریکا از لنز یکبار مصرف چشم استفاده می‌کنند، آنها را پس از استفاده در توالت یا دستشویی می‌اندازند.

تحقیق کارشناسان دانشگاه دولتی آریزونا نشان می‌دهد که این مواد پلاستیکی در فاضلاب تصفیه‌خانه‌های آب جمع و بعد در مزارع پخش شده و سبب افزایش آلودگی پلاستیکی محیط زیست می‌شود.

حدود ۴۵ میلیون نفر در آمریکا از لنز استفاده می‌کنند و این آمار در کشورهای دیگر متفاوت است مثلا بین ۵ تا ۱۵ درصد از جمعیت اروپا از لنز چشم استفاده می‌کنند.

در ۱۰ سال اخیر استفاده از لنزهای یکبار مصرف که از پلاستیک بسیار نرم ساخته شده رواج پیدا کرده است. این لنزها روزانه، هفتگی یا ماهانه دور انداخته می‌شوند.

این مطالعه تازه نشان می‌دهد که هر سال در آمریکا حداقل ۱۴ میلیارد لنز دور انداخته می‌شود که در مجموع سالی ۲۰۰ هزار کیلوگرم پلاستیک به زباله‌های پلاستیکی اضافه می‌شود.

نویسندگان این تحقیق دریافتند که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد این افراد، لنزهای خود را به داخل دستشویی یا توالت می‌اندازند که بیشتر آن در تصفیه خانه‌های آب جمع می‌شود.

مواد فاضلاب در نهایت به “لجن تجزیه شده” تبدیل می‌شود که به عنوان کود کشاورزی استفاده می‌شود. نویسندگان این تحقیق تخمین زده‌اند که حدود ۱۳ هزار کیلوگرم لنز پلاستیکی چشم از این راه وارد محیط زیست می‌شود.

به گزارش بی‌بی‌سی، “پروفسور رالف هالدن” از مرکز مهندسی سلامت محیط زیست ایالت آریزونا در این باره گفت: این مواد پلاستیکی در جریان تصفیه آب باقی می‌ماند و بخشی از لجن فاضلاب می‌شود. ما می‌دانیم که باران می‌تواند این مواد را از سطح زمین شسته و آب‌های سطحی آنها را به دریاها و اقیانوس‌ها برساند.

محققان نگران هستند که انباشت این سموم در محیط، زندگی موجودات آسیب پذیر مانند کرم‌ها و پرندگان را به خطر بیاندازد.

پروفسور هالدن می‌گوید: وقتی کرم‌های خاکی از خاک تغذیه می‌کنند و پرندگان این کرم‌ها را می‌خورند، ما شاهد همان اتفاقی خواهیم بود که ضایعات پلاستیکی بر سر آبزیان اقیانوس‌ها آورده و به همین ترتیب وارد زنجیره غذایی انسان هم می‌شود.

لنزهای چشم اغلب از موادی چون پلاستیک شفاف آکرولیک، سیلیکون و فلوئوروپلیمر تشکیل شده تا پلاستیک بسیار نرمی ساخته شود که اجازه عبور اکسیژن را بدهد.

محققان برای بررسی تاثیر عملکرد سیستم‌های بازیافت آب فاضلاب، پنج پلیمری را که در اغلب لنزهای چشم استفاده می‌شود در معرض میکروارگانیسم‌های هوازی و بی‌هوازی قرار دادند.

وارون کلکار، یکی از نویسندگان این تحقیق می‌گوید: میکروارگانیسم‌های موجود در مراکز تصفیه آب، ساختار این لنزها را تغییر می‌دهد. وقتی پلاستیک استحکام ساختارش را از دست می‌دهد به قطعات بسیار ریز میکروپلاستیک تبدیل می‌شود.

این محققان از تولیدکنندگان لنزهای چشم می‌خواهند تا در بسته‌بندی محصولات خود ، مصرف‌کنندگان را در مورد نحوه صحیح دور انداختن آن راهنمایی کنند.

پروفسور هالدن می‌گوید: راه ساده حل این مشکل این است که از مردم بخواهیم که لنز چشم را در توالت یا دستشویی نیندازند.

این تحقیق در جلسه انجمن مواد شیمیایی آمریکا در بوستون آمریکا مطرح شده است.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو