خانه / سلامت / لنز چشم یکبار مصرف را در توالت نیندازید

لنز چشم یکبار مصرف را در توالت نیندازید

سلامت نیوز:کارشناسان محیط زیست در آمریکا می‌گویند که انداختن لنزهای یکبار مصرف چشم به داخل توالت باعث افزایش آلودگی پلاستیکی آب‌ها می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، کارشناسان دریافته‌اند که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از افرادی که در آمریکا از لنز یکبار مصرف چشم استفاده می‌کنند، آنها را پس از استفاده در توالت یا دستشویی می‌اندازند.

تحقیق کارشناسان دانشگاه دولتی آریزونا نشان می‌دهد که این مواد پلاستیکی در فاضلاب تصفیه‌خانه‌های آب جمع و بعد در مزارع پخش شده و سبب افزایش آلودگی پلاستیکی محیط زیست می‌شود.

حدود ۴۵ میلیون نفر در آمریکا از لنز استفاده می‌کنند و این آمار در کشورهای دیگر متفاوت است مثلا بین ۵ تا ۱۵ درصد از جمعیت اروپا از لنز چشم استفاده می‌کنند.

در ۱۰ سال اخیر استفاده از لنزهای یکبار مصرف که از پلاستیک بسیار نرم ساخته شده رواج پیدا کرده است. این لنزها روزانه، هفتگی یا ماهانه دور انداخته می‌شوند.

این مطالعه تازه نشان می‌دهد که هر سال در آمریکا حداقل ۱۴ میلیارد لنز دور انداخته می‌شود که در مجموع سالی ۲۰۰ هزار کیلوگرم پلاستیک به زباله‌های پلاستیکی اضافه می‌شود.

نویسندگان این تحقیق دریافتند که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد این افراد، لنزهای خود را به داخل دستشویی یا توالت می‌اندازند که بیشتر آن در تصفیه خانه‌های آب جمع می‌شود.

مواد فاضلاب در نهایت به “لجن تجزیه شده” تبدیل می‌شود که به عنوان کود کشاورزی استفاده می‌شود. نویسندگان این تحقیق تخمین زده‌اند که حدود ۱۳ هزار کیلوگرم لنز پلاستیکی چشم از این راه وارد محیط زیست می‌شود.

به گزارش بی‌بی‌سی، “پروفسور رالف هالدن” از مرکز مهندسی سلامت محیط زیست ایالت آریزونا در این باره گفت: این مواد پلاستیکی در جریان تصفیه آب باقی می‌ماند و بخشی از لجن فاضلاب می‌شود. ما می‌دانیم که باران می‌تواند این مواد را از سطح زمین شسته و آب‌های سطحی آنها را به دریاها و اقیانوس‌ها برساند.

محققان نگران هستند که انباشت این سموم در محیط، زندگی موجودات آسیب پذیر مانند کرم‌ها و پرندگان را به خطر بیاندازد.

پروفسور هالدن می‌گوید: وقتی کرم‌های خاکی از خاک تغذیه می‌کنند و پرندگان این کرم‌ها را می‌خورند، ما شاهد همان اتفاقی خواهیم بود که ضایعات پلاستیکی بر سر آبزیان اقیانوس‌ها آورده و به همین ترتیب وارد زنجیره غذایی انسان هم می‌شود.

لنزهای چشم اغلب از موادی چون پلاستیک شفاف آکرولیک، سیلیکون و فلوئوروپلیمر تشکیل شده تا پلاستیک بسیار نرمی ساخته شود که اجازه عبور اکسیژن را بدهد.

محققان برای بررسی تاثیر عملکرد سیستم‌های بازیافت آب فاضلاب، پنج پلیمری را که در اغلب لنزهای چشم استفاده می‌شود در معرض میکروارگانیسم‌های هوازی و بی‌هوازی قرار دادند.

وارون کلکار، یکی از نویسندگان این تحقیق می‌گوید: میکروارگانیسم‌های موجود در مراکز تصفیه آب، ساختار این لنزها را تغییر می‌دهد. وقتی پلاستیک استحکام ساختارش را از دست می‌دهد به قطعات بسیار ریز میکروپلاستیک تبدیل می‌شود.

این محققان از تولیدکنندگان لنزهای چشم می‌خواهند تا در بسته‌بندی محصولات خود ، مصرف‌کنندگان را در مورد نحوه صحیح دور انداختن آن راهنمایی کنند.

پروفسور هالدن می‌گوید: راه ساده حل این مشکل این است که از مردم بخواهیم که لنز چشم را در توالت یا دستشویی نیندازند.

این تحقیق در جلسه انجمن مواد شیمیایی آمریکا در بوستون آمریکا مطرح شده است.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

اجرای برنامه عملیاتی بهبود تغذیه در هشت استان کشور

سلامت نیوز:مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت:بر اساس برنامه های بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی ازاین استان ها است، در اولویت برنامه ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از وبدا، دکتر زهرا عبداللهی در سفر به زاهدان و در بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت، آموزش های کارشناسی به زبان های بومی و محلی را از بهترین تکنیک های ارتقای سواد تغذیه ای در کشور عنوان کرد و گفت: تکنیک های آموزشی کارشناسان تغذیه با زبان های محلی در استان سیستان و بلوچستان الگویی کشوری است. وی با اشاره به اینکه مصرف شکر و غذاهای پرچرب به عنوان دو الگوی غذایی نامناسب در ایران رواج بیشتری دارد، خاطر نشان کرد: برخی از الگوهای نامناسب غذایی مردم، مهم ترین عامل خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری های قلبی-عروقی، سرطان ها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است. وی ادامه داد: تا ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز روزانه بدن باید از چربی ها تامین شود و دریافت بیش از این مقدار چربی، منجر به اضافه وزن، چاقی و حرکت کردن به سمت بیماری ها و ریسک فاکتورهای بیماری زا خواهد شد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: بر اساس برنامه های بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی ازاین استان ها است، در اولویت برنامه ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند. وی تاکید کرد: برخی از بیماری های غیر واگیر که در این استان ها رایج است، به دلیل رژیم غذایی نامناسب شیوع پیدا کرده و بر اساس سند بهبود تغذیه ایران، تمامی مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت، باید خدمات مشاوره را از کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز دریافت کنند. عبداللهی در ادامه افزود: در حال حاضر بیماری های غیرواگیر مهم ترین عامل مرگ و میر در کشور است و الگوی نامناسب غذایی مردم، مهم ترین عامل خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری های قلبی-عروقی، سرطان ها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: امروزه با مصرف تنقلات، فست فودها و تغییر سبک زندگی مردم، مقادیر بیشتری از چربی، نمک و قند وارد بدن انسان می شود. گفتنی است، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در این سفر، از مراکز خدمات جامع سلامت امام رضا(ع)، حضرت ولی عصر(عج) و مرکز حضرت ابوالفضل (ع) بازدید و از خدمات فعال کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تقدیر کرد.