خانه / سلامت / وزیر بهداشت: حاضر نیستیم آموزش علوم پزشکی را با وزارت علوم ادغام کنیم

وزیر بهداشت: حاضر نیستیم آموزش علوم پزشکی را با وزارت علوم ادغام کنیم

سلامت نیوز: وزیر بهداشت با اشاره به عدم همراهی شرکای طرح تحول سلامت گفت: برخی افراد کم لطفی کردند و ما را تنها گذاشتند که همچنان هم این مشکلات و اذیت‌ها ادامه دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت در مراسم تکریم و معارفه رییس و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهارداشت:طرح تحول سلامت با اقدامات مناسب و خوبی آغاز شد و در آغاز اجرا هم منابع به خوبی تخصیص می یافت اما در ادامه مسیر، برخی افراد کم لطفی کردند و ما را تنها گذاشتند و شرکای طرح تحول سلامت، ما را اذیت کردند که همچنان هم ادامه دارد.

وی افزود: وزارت بهداشت نسبت به سایر دستگاه های اجرایی، با زندگی و درد مردم نزدیک تر است و آنها را به خوبی می فهمد همچنین حرف و شعار در کشور راحت است اما مردم در مورد عملکرد، قضاوت می کنند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه احترام به دانشمندان، وظیفه هر دولتمردی است و لازم است که به دانشگاه احترام گذاشته شود، گفت: اگر سخن از اهمیت دانشگاه‌ها می‌گوییم، منابع مالی مورد نیاز دانشگاه ها هم مانند پرداخت به موقع و ماهانه یارانه باید به موقع تخصیص یابد.

هاشمی بیان داشت: حاضر نیستیم آموزش علوم پزشکی را با وزارت علوم ادغام کنیم و نمی توانیم به عقب برگردیم و در سیاست های سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز در خصوص ارتقای آموزش پزشکی تاکیدات فراوانی شده است

وی عنوان کرد: با سهمیه‌های جدید برای دانشگاه های علوم پزشکی مخالفیم زیرا تفاوت زیادی در رتبه های درسی در یک کلاس ایجاد می شود و روش های دیگری هم برای احترام کردن وجود دارد البته منظور من، جانبازان و خانواده های شهدا و ایثارگران نیستند و آنها روی سر ما جا دارند و رتبه های بسیار خوبی هم کسب می کنند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه گاهی تصمیمات عوام پسند می گیریم اما جرات اینکه بگوییم اشتباه کرده‌ایم و آنها را اصلاح کنیم، نداریم، گفت: نمی توانیم شاهد باشیم که در رشته ای مانند داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، رتبه های ۳ هزار و۸۰ هزار، سر یک کلاس باشند. قطعا این تصمیم اشتباهی است و مقامات ارشد نظام و روسای قوای سه t id=”2006_4″ style=”background:#ffd700;”>گانه هم مخالفند.

هاشمی خاطرنشان کرد: بخش بهداشت و درمان در شهر تهران، نیازمند توجه بیشتری از سوی دانشگاه های علوم پزشکی است و مردم گرفتاری های زیادی دارند.

وی بیان داشت: بنده به عنوان وزیر از اول صبح تا آخر شب باید به دنبال منابع و اعتبارات باشم در حالی که دغدغه ما باید ارتقای آموزش، پژوهش، رقابت در سطح منطقه و بین الملل باشد اما حداقل ۷۰ درصد از وقت ما صرف منابع و اعتبارات می شود.

وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت ۱۸ هزار میلیارد تومان مطالبه و ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و این یعنی، سیستم را درست اداره کرده‌ایم در حالی که در ابتدای کار، بیمارستانها ورشکسته و تراز مالی منفی داشتند البته این تراز مثبت زمانی مفید است که طلب قانونی ما را پرداخت کنند

هاشمی بیان داشت: امروز صبح یک فیلم در شبکه های اجتماعی دیدم که در آن زنی که دارای چند فرزند یتیم و صغیر بود، میراث پدری خود را در گرگان چند میلیون فروخته بود و در موسسه کاسپین در نیشابور سپرده کرده بود و می گفت کمک شما را نمی خواهم، پولم را بدهید. مردم گرفتاری های زیادی دارند و یکی از وظایف دانشگاه ها، توجه به مشکلات و گرفتاری های مردم است

وی گفت: نمی‌خواهیم دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بدون توجه به مشکلات مردم، مسیر خودشان را بروند. آموزش، پژوهش و نوشتن مقالات، برای فخر فروشی نیست بلکه باید گرهی از مشکلات مردم باز کند.

وزیر بهداشت اضافه کرد: اگر افراد در مسئولیت های مختلف درست انتخاب شوند، امور هم به درستی انجام می شود در وزارت بهداشت، انتخاب وزیر، معاون، مدیر کل، رییس دانشگاه و بیمارستان و عضو هیات علمی اگر به درستی انجام شود می توان به پیشرفت امیدوار بود.

هاشمی گفت: معدود افرادی در گروه های مختلف جامعه پزشکی فقط به منافع، قبیله، رشته و گروه خود فکر می کنند و بدون در نظر گرفتن مصالح مردم و دانشگاه، به خودشان یا رشته شان اولویت می دهند و روسای دانشگاه ها نباید در مقابل آنها کوتاه بیایند.

وی یادآور شد: تعرفه یکی از رشته های پزشکی در طول چهار سال گذشته چهار برابر شد اما هیات وزیران به دلیل کمبود منابع مصوب کرد که امسال ۲۵ درصد کاهش یابد یعنی به جای چهار برابر، سه برابر گذشته دریافت کنند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: چرا در برخی از مناطق کشور متخصص و فوق تخصص حضور ندارد؟ چرا نباید جراح عروق در تمام استانها باشد؟ وظیفه دانشگاه است که این نیروها را تامین کند. در رشته چشم پزشکی، ۵۰ درصد کشور از فلوشیپ های چشم پزشکی بهره مند نیستند بنابراین باید روش ها را تغییر دهیم و از پول مردم که با آن دانشگاه، بیمارستان و بخش ساخته شده، ابتدا برای مردم کار کنیم.

هاشمی افزود:اگر در جمهوری اسلامی ایران، مسئولان قدرت «نه گفتن» داشتند بهتر از پاسخ مثبت در بسیاری موارد بود و هر جا که مشکلات زیاد است به دلیل بله گفتن های بی پشتوانه است اما با وجود اینکه می‌دانیم.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو