خانه / تغذیه / چیزی به نام خوراکی کالری منفی وجود ندارد

چیزی به نام خوراکی کالری منفی وجود ندارد

سلامت نیوز : تحقیقات جدید پژوهشگران نشان داد که باور به این که انرژی لازم برای هضم و جذب سبزیجاتی چون کرفس، کاهو، گریپ فروت، خیار و بروکلی از انرژی ای که تولید می کنند بیشتر است، افسانه ای بیش نیست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، محققان به ۹ مارمولک استرالیایی که فرآیند هضم و جذب مشابهی با انسان دارند، پس از ده روز ناشتایی کرفس خام خوراندند و پس از محاسبه انرژی از دست رفته در اثر هضم و دفع، انرژی خالص حاصل از آن را محاسبه کردند.

به گزارش تارنمای «ساینس الرت»،این محاسبات نشان داد که مارمولک ها ۳۳ درصد از انرژی جذب شده را صرف فرآیند هضم کرده و ۴۳ درصد آن را نیز دفع کرده اند، به این معنا که ۲۴ درصد از انرژی حاصل یعنی تقریبا یک چهارم انرژی کرفس، در بدن آن ها ذخیره شده است.
محققان برای تطبیق نتایج به دست آمده از این تحقیق با سیستم گوارشی انسان، این طور تخمین زدند که ۲۵ درصد انرژی به دست آمده از یک قطعه کرفس در بدن انسان، صرف جویدن و جذب آن، ۵ درصد آن صرف ادرار و ۳۰ درصد آن نیز دفع می شود.

اعضای این تیم تحقیقاتی در ادامه بررسی کردند که تحت چنین شرایطی، وقتی یک انسان کرفس، بروکلی، سیب، هویج، گریپ فروت، گوجه، خیار، هندوانه، کاهو و بلوبری می خورد، چه اتفاقی می افتد.

آن ها در هر کدام از این موارد به طور تقریبی جذب یک انرژی خالص ۶۴ درصدی را تخمین زدند.
بنابراین اگر یک انسان ۱۰۰ کالری بلوبری بخورد، ۶۴ کالری دریافت می کند.
حتی در حالتی که میزان انرژی از دست رفته درنتیجه دفع و هضم دوبرابر شد، باز هم نتیجه جذب ۱۹ درصدی واحد انرژی را نشان داد که گرچه زیاد نیست اما نمی توان آن را کمتر از انرژی از دست رفته دانست.

نتیجه این که اگرچه خوردن سبزیجات کم کالری به کاهش وزن کمک می کند اما هیچ مدرک علمی ای وجود ندارد که نشان دهد انرژی لازم برای خوردن، هضم و جذب این سبزیجات از انرژی ای که تولید می کنند، بیشتر است.
جزئیات مربوط به این تحقیق در bioRxiv منتشر شده است.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

"دیابت" و اختلالاتی که در گوارش ایجاد می‌کند

سلامت نیوز:در اثر عواملی چون افزایش شیوع چاقی ناشی از شکل نادرست زندگی شهر نشینی و افزایش سـن جوامـع بـشری، شـیوع بیمـاری دیابت در جهان بـه سـرعت رو بـه افـزایش اسـت و متاسـفانه ایـن افــزایش در کشورهای در حال توسعه از جمله در کـشور ما چشمگیرتر است. به گزارش سلامت نیوز بخه نقل از ایسنا، مبتلایان به دیابت بیش از دیگران در معـرض خطـر بـروز عوارضـی مانند اختلالات بینایی، حملات قلبی– عروقی، قطع پا و یا نارسـایی کلیوی قرار دارند. مطالعات اخیر نشان داده اند که با رعایـت برنامـه غذایی سالم، اعتدال در مصرف غذا، داشتن فعالیت فیزیکی منظم، کنترل دقیق قند خون و... از بروز بسیاری از این عوارض جلوگیری می شود و بدین طریق بیماران دیـابتی مـی تواننـد از یـک زندگی سالم و طول عمر طبیعی بهره منـد شوند. اختلال گوارشی ناشی از دیابت از ابتدای زمان تشخیص دیابت نوع دو و از پنج سال بعد از شروع دیابت نوع یک، ممکن است کار دستگاه گوارش مختل شود. اگر قند خون به مدت طولانی بالا باشد، تغییرات شیمیایی در رشته های عصبی ایجاد شده و عروق تغذیه کننده این رشته ها دچار آسیب دیدگی می شوند. در نتیجه، کار رشته های عصبی معده و روده مختل و یا به کلی متوقف می شود. پیامدهای این وقایع می توانند تاخیر در تخلیه محتویات معده و یا بروز یبوست و اسهال دیابتی باشد. اسهال دیابتی در بیمار دیابتی، کندی حرکت روده باعث رشد بیش از حـد بـاکتری های روده می شود. تجمع باکتری ها در روده باعث بروز اسهال می شود. در صورت اثبات این حالت ممکن است برای بیمار آنتی بیوتیـک یا داروهای دیگری تجویز شود. علل دیگری هم وجود دارند که می توانند باعث بروز اسهال در بیمـار دیـابتی شـوند. در صـورت بـروز اسهال در بیمار دیابتی و ادامه آن به مدت بیش از دو هفته، ضمن نیـاز به کنترل دقیق قند خون، مراجعه به پزشک متخصص گـوارش لازم است. یبوست دیابتی ممکن است فرد دیابتی دچار یبوست شود کـه با مصرف غـذاهای حـاوی فیبـر مثـل میـوه، سبزی، خوردن مایعات کافی و انجام فعالیت های ورزشی تا حدی بهبود می یابد. در مواردی که یبوست طـول کـشیده، ممکن است پزشک داروهایی را برای بیمار تجویز کنـد. بررسی علـت بـروز یبوسـت در بیمـار دیــابتی توســط پزشــک متخـصص گـوارش لازم است. بنابر اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، علائم تاخیر در تخلیه معده شامل سوزش سردل، تهوع، استفراغ غذاهای هضم نشده، احساس پری شکم و سیری زودرس، کاهش وزن، نفخ شکم، نوسان در میزان قند خون، کاهش اشتها، برگشت غذا از معده به مری و... است که البته شدت این نشانه ها می تواند کم، متوسط یا زیاد باشد.