خانه / سلامت / ۳۱۵ هزار دوز واکسن هاری وارد کشور می شود

۳۱۵ هزار دوز واکسن هاری وارد کشور می شود

سلامت نیوز: مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی گفت: برای مبارزه با هاری، حدود ۳۱۵ هزار دوز واکسن هاری بزودی وارد کشور می شود.

به گزارش سلامت نیوز، سیدبهمن نقیبی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برای تامین واکسن هاری، مناقصه لازم برگزار شده و امید است این میزان واکسن تا ۲۴ مهرماه از کشور چک وارد شود.
وی با بیان اینکه هر ساله شمار زیادی حیوان گزیدگی در کشور گزارش می شود، افزود: البته هر حیوان گزیدگی دلیل بر ابتلا به بیماری هاری نیست اما باید اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
نقیبی اضافه کرد: اقدامات پیشگیرانه و مبارزه با بیماری هاری در سگ های قلاده دار انجام می شود.
وی در باره کمبود واکسن هاری در کشور گفت: در یکی دو روز گذشته، یک محموله واکسن هاری بر اساس نیاز استان ها، توزیع شد و امید می رود با ورود محموله جدید، مشکل این حوزه برطرف شود.
به گفته مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی، سالانه ۴۵۰ هزار قلاده سگ صاحب دار در کشور علیه بیماری هاری مایه کوبی می شوند.
نقیبی در خصوص وضعیت داروی بخش دام کشور گفت: بر اساس نیازهای برآوردی، در زمینه تامین دارو و واکسن، تدابیر خوبی صورت گرفته که البته در صورت پیشامد شرایط خاص، باید با مدیریت داشته ها، از بروز معضل حاد جلوگیری کنیم.
وی درباره تاثیر بروز بیماری های دامی بر اقتصاد کشور گفت: لمپی اسکین یکی از بیماری ها است که بر گوشت و پوست دام تاثیر می گذارد و درصورت شیوع در مقیاس زیاد، می تواند در اقتصاد موثر باشد.
مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: بیماری تب مالت و سل هم بیماری مهم مشترک میان انسان و دام است که باید مورد توجه باشد، بیماری شاربن هم که بر صنعت پشم تاثیرگذار است می تواند در صورت شیوع، بشدت اقتصاد را تحت الشعاع قرار دهد.
نقیبی به برگزاری اجلاس مدیران دامپزشکی کشورهای عضو اکو در تهران اشاره و بیان کرد: این اجلاس در حال برگزاری است و امیدواریم خروجی آن اتخاذ راهکارهایی برای مدیریت بیماری های فرامرزی و همکاری بیشتر در زمینه کنترل بیماری ها باشد.
وی درباره مایه کوبی دام علیه بیماری پی.پی.آر گفت: این اقدام به صورت هدفمند اجرا می شود که ۳۰ تا ۴۰ درصد از دام ها را پوشش می دهد که در سال های آتی ممکن است به ۵۰ میلیون دوز واکسن نیاز پیدا کنیم.
وی گفت: مایه کوبی دام علیه تب برفکی نیز به صورت انبوه انجام می شود و تلاش داریم تمام جمعیت دام سبک و سنگین زیر پوشش این طرح قرار گیرند.
وی در باره اقدامات پیشگیرانه در زمینه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: اقداماتی را در دستور کار داریم و در ۹ استان که خطر بالایی در این زمینه دارند، مایه کوبی طیور تخم گذار و مرغ مادر علیه این بیماری در حال انجام است.
مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: انجام اقدامات ساختاری در واحدهای مرغداری به لحاظ امنیت زیستی در شماری از استان ها انجام شده که علاوه بر آن آموزش مرغداران هم عملی می شود. نقیبی افزود: همچنین با همکاری نیروی انتظامی، تعزیرات حکومتی و سایر نهادهای مرتبط، از حمل غیرمجاز کود طیور با جدیت جلوگیری می شود.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

قهوه فوری؛ خوب یا بد؟

سلامت نیوز:از آنجایی که حساسیت به کافئین از فردی به فردی دیگر متفاوت است، قهوه فوری ممکن است انتخاب بهتری برای افرادی باشد که نیازمند کاهش مصرف کافئین هستند.قهوه فوری یک نوشیدنی محبوب در بسیاری نقاط جهان است. در برخی کشورها، قهوه فوری ممکن است حتی سهمی بیش از ۵۰ درصدی از تمام قهوه مصرفی را داشته باشد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران ، قهوه فوری گزینه ای سریع تر، ارزان تر و راحت تر برای آماده کردن نسبت به قهوه معمولی است. به گزارش "هلث لاین"،نوشیدن قهوه در شکل سنتی آن با برخی فواید سلامت پیوند خورده است، اما آیا مصرف قهوه فوری نیز می تواند فوایدی مشابه را ارائه کند؟ در ادامه با قهوه فوری بیشتر آشنا می شویم. قهوه فوری چیست؟ قهوه فوری از عصاره خشک شده قهوه تهیه می شود. همانند دم کردن قهوه معمولی، عصاره از طریق دم کردن پودر دانه های قهوه تهیه می شود، اگرچه از غلظت بیشتری برخوردار است. پس از دم کردن، آب از عصاره گرفته می شود تا تکه ها یا پودری خشک شکل بگیرد که در هر دو صورت افزودن آب موجب حل شدن آنها می شود. دو روش اصلی برای تهیه قهوه فوری وجود دارند که شامل موارد زیر می شوند: خشک کردن افشانه ای یا اسپری درایینگ. عصاره قهوه در هوای داغ اسپری می شود که به سرعت قطرات را خشک کرده و آنها را به پودر یا تکه هایی کوچک تبدیل می کند. خشک کردن انجمادی یا فریز درایینگ. عصاره قهوه منجمد شده و به تکه های کوچک تقسیم می شود که بعدا در دمای کم و تحت شرایط خلاء خشک می شوند. هر دو روش کیفیت، عطر و طعم قهوه را حفظ می کنند. رایج ترین روش آماده کردن قهوه فوری افزودن یک قاشق چایخوری از پودر آن در یک فنجان آب داغ است. میزان قدرت عطر و طعم قهوه نیز به راحتی از طریق افزودن پودر بیشتر یا کمتر به فنجان قابل تنظیم است. قهوه فوری حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است قهوه یکی از بزرگ ترین منابع آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی مدرن محسوب می شود. محتوای آنتی اکسیدانی قهوه فوری به اندازه ای زیاد است که باور بر این است در بسیاری از فواید سلامت مرتبط با این نوشیدنی نقش دارد. همانند قهوه معمولی، قهوه فوری حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های قدرتمند است. بنابر نتایج یک مطالعه، قهوه فوری به واسطه روشی که پردازش می شود، ممکن است حتی حاوی مقادیر بیشتری از برخی آنتی اکسیدان ها نسبت به دمنوش های دیگر باشد. افزون بر این، یک فنجان قهوه استاندارد حاوی تنها ۷ کالری و مقادیر کم پتاسیم، منیزیم، و نیاسین (ویتامین B3) است. محتوای کافئین قهوه فوری اندکی کمتر است کافئین رایج ترین ماده محرکی است که در جهان مصرف می شود و قهوه بزرگ ترین منبع غذایی آن محسوب می شود. با این وجود، محتوای کافئین قهوه فوری به طور کلی اندکی کمتر از قهوه معمولی است. یک فنجان قهوه فوری حاوی یک قاشق چایخوری پودر قهوه ممکن است ۳۰ تا ۹۰ میلی گرم کافئین داشته باشد، در شرایطی که یک فنجان قهوه معمولی حاوی ۷۰ تا ۱۴۰ میلی گرم کافئین است. از آنجایی که حساسیت به کافئین از فردی به فردی دیگر متفاوت است، قهوه فوری ممکن است انتخاب بهتری برای افرادی باشد که نیازمند کاهش مصرف کافئین هستند. قهوه فوری در نوع بدون کافئین نیز به فروش می رسد که حاوی کافئین کمتری نیز است. کافئین بیش از حد ممکن است موجب اضطراب، اختلال در خواب، بی قراری، ناراحتی معده، لرز، و ضربان سریع قلب شود. قهوه فوری حاوی آکریل آمید بیشتری است آکریل آمید یک ماده شیمیایی بالقوه مضر است که در زمان بو دادن دانه های قهوه شکل می گیرد. این ماده شیمیایی در طیف گسترده ای از مواد غذایی، دود، لوازم خانه، و محصولات مراقبت شخصی نیز وجود دارد. جالب این که قهوه فوری ممکن است حاوی دو برابر آکریل آمید بیشتر نسبت به قهوه تازه بو داده شده باشد. قرار گرفتن بیش از حد در معرض آکریل آمید ممکن است به سیستم عصبی آسیب برساند و خطر سرطان را افزایش دهد. با این وجود، مقدار آکریل آمیدی که از طریق رژیم غذایی و قهوه وارد بدن می شود بسیار کمتر از مقداری است که مشخص شده می تواند مضر باشد. از این رو، نوشیدن قهوه فوری نباید موجب نگرانی شما درباره مواجهه با آکریل آمید شود. همانند قهوه معمولی، قهوه فوری ممکن است برخی فواید سلامت را ارائه کند نوشیدن قهوه با فواید سلامت بسیاری پیوند خورده است. از آنجایی که قهوه فوری حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مشابه با قهوه معمولی است، این نوشیدنی باید بیشتر فواید سلامت مشابه با آن را ارائه کند. نوشیدن قهوه فوری ممکن است با فواید زیر پیوند خورده باشد: تقویت عملکرد مغز. محتوای کافئین قهوه فوری می تواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد. تقویت سوخت و ساز. کافئین موجود در قهوه فوری ممکن است سوخت و ساز (متابولیسم) را افزایش داده و به چربی سوزی بیشتر کمک کند. کاهش خطر بیماری. قهوه ممکن است خطر بیماری های انحطاط عصبی، مانند بیماری های آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد. کاهش خطر دیابت. قهوه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. بهبود سلامت کبد. قهوه و کافئین ممکن است خطر بیماری های کبد مانند سیروز و سرطان کبد را کاهش دهند. بهبود سلامت روانی. قهوه ممکن است به کاهش خطر افسردگی و خودکشی کمک کند. افزایش طول عمر. نوشیدن قهوه ممکن است به طولانی تر شدن زندگی انسان کمک کند. با این وجود، باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از مطالعات درباره فواید قهوه مشاهده ای بوده اند. این نوع از مطالعات نمی توانند ثابت کنند که قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری می شوند - تنها افرادی که بر حسب عادت قهوه می نوشند احتمال کمتری دارد به بیماری مبتلا شوند. اگر به این فکر می کنید که برای تقویت سلامت خود چه میزان قهوه باید بنوشید، مصرف سه تا پنج فنجان قهوه فوری در روز ممکن است مطلوب باشد. مطالعات اغلب این میزان مصرف قهوه را با بیشترین میزان کاهش خطر پیوند داده اند. سخن پایانی قهوه فوری گزینه ای سریع و آسان برای آماده کردن است و به قهوه ساز برای این کار نیازی نیست. همچنین، این محصول از طول عمر بالایی روی قفسه فروشگاه ها برخوردار است و نسبت به قهوه معمولی ارزان تر است. از این رو، زمانی که به مسافرت می روید، قهوه فوری می تواند همراه خوبی برای شما باشد. قهوه فوری حاوی کافئین اندکی کمتر و آکریل آمید بیشتر نسبت به قهوه معمولی است، اما از محتوای آنتی اکسیدانی تقریبا مشابه برخوردار است. به طور کلی، قهوه فوری یک نوشیدنی سالم و کم کالری است که با فواید سلامت مشابه با انواع دیگر قهوه پیوند خورده است.