خانه / سلامت / ۳۱۵ هزار دوز واکسن هاری وارد کشور می شود

۳۱۵ هزار دوز واکسن هاری وارد کشور می شود

سلامت نیوز: مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی گفت: برای مبارزه با هاری، حدود ۳۱۵ هزار دوز واکسن هاری بزودی وارد کشور می شود.

به گزارش سلامت نیوز، سیدبهمن نقیبی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برای تامین واکسن هاری، مناقصه لازم برگزار شده و امید است این میزان واکسن تا ۲۴ مهرماه از کشور چک وارد شود.
وی با بیان اینکه هر ساله شمار زیادی حیوان گزیدگی در کشور گزارش می شود، افزود: البته هر حیوان گزیدگی دلیل بر ابتلا به بیماری هاری نیست اما باید اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
نقیبی اضافه کرد: اقدامات پیشگیرانه و مبارزه با بیماری هاری در سگ های قلاده دار انجام می شود.
وی در باره کمبود واکسن هاری در کشور گفت: در یکی دو روز گذشته، یک محموله واکسن هاری بر اساس نیاز استان ها، توزیع شد و امید می رود با ورود محموله جدید، مشکل این حوزه برطرف شود.
به گفته مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی، سالانه ۴۵۰ هزار قلاده سگ صاحب دار در کشور علیه بیماری هاری مایه کوبی می شوند.
نقیبی در خصوص وضعیت داروی بخش دام کشور گفت: بر اساس نیازهای برآوردی، در زمینه تامین دارو و واکسن، تدابیر خوبی صورت گرفته که البته در صورت پیشامد شرایط خاص، باید با مدیریت داشته ها، از بروز معضل حاد جلوگیری کنیم.
وی درباره تاثیر بروز بیماری های دامی بر اقتصاد کشور گفت: لمپی اسکین یکی از بیماری ها است که بر گوشت و پوست دام تاثیر می گذارد و درصورت شیوع در مقیاس زیاد، می تواند در اقتصاد موثر باشد.
مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: بیماری تب مالت و سل هم بیماری مهم مشترک میان انسان و دام است که باید مورد توجه باشد، بیماری شاربن هم که بر صنعت پشم تاثیرگذار است می تواند در صورت شیوع، بشدت اقتصاد را تحت الشعاع قرار دهد.
نقیبی به برگزاری اجلاس مدیران دامپزشکی کشورهای عضو اکو در تهران اشاره و بیان کرد: این اجلاس در حال برگزاری است و امیدواریم خروجی آن اتخاذ راهکارهایی برای مدیریت بیماری های فرامرزی و همکاری بیشتر در زمینه کنترل بیماری ها باشد.
وی درباره مایه کوبی دام علیه بیماری پی.پی.آر گفت: این اقدام به صورت هدفمند اجرا می شود که ۳۰ تا ۴۰ درصد از دام ها را پوشش می دهد که در سال های آتی ممکن است به ۵۰ میلیون دوز واکسن نیاز پیدا کنیم.
وی گفت: مایه کوبی دام علیه تب برفکی نیز به صورت انبوه انجام می شود و تلاش داریم تمام جمعیت دام سبک و سنگین زیر پوشش این طرح قرار گیرند.
وی در باره اقدامات پیشگیرانه در زمینه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: اقداماتی را در دستور کار داریم و در ۹ استان که خطر بالایی در این زمینه دارند، مایه کوبی طیور تخم گذار و مرغ مادر علیه این بیماری در حال انجام است.
مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: انجام اقدامات ساختاری در واحدهای مرغداری به لحاظ امنیت زیستی در شماری از استان ها انجام شده که علاوه بر آن آموزش مرغداران هم عملی می شود. نقیبی افزود: همچنین با همکاری نیروی انتظامی، تعزیرات حکومتی و سایر نهادهای مرتبط، از حمل غیرمجاز کود طیور با جدیت جلوگیری می شود.

درباره ی ali

مطالب مرتبط

نگهداری ترشی در ظرف پلاستیکی ممنوع!

سلامت نیوز:ترشی را در ظرف های پلاستیکی بریزیم خوب است یا نه؟ ترشی یک چاشنی در سبد غذایی بعضی از خانوارهای ایرانی است و در خوردن غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی، جایگاه ویژه داشته اما ارزش غذایی خاصی ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین حتی برخی از دندان پزشکان، نسبت به فساد دندان با مصرف زیاد ترشی هشدار می دهند. درباره ترشی و نگهداری از ترشی برای نگهداری درست از ترشی ، این نکات را بدانید تابستان فصل ترشی های رنگ رنگ است. فصل خیارشور و لیته و هفت بیجار. اگر قرار است خودتان دست به کار تهیه این ترشی ها شوید، باید قبل از آماده کردنشان اصول اولیه کار و فوت کوزه گری را بدانید. اگر هم آنها را آماده تهیه می کنید، باز باید از شرایط نگهداری و مصرفشان با خبر باشید. در اینجا نکاتی را درباره نگهداری ترشی را برایتان بازگو می کنیم. نکاتی درباره نگهداری ترشی ها بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می دهند. به طور کلی، چاشنی ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. باقیمانده ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل استفاده می کند. دقت کنید که قاشق یا ملاقه ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به اندازه ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد. هر ماده ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود. آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟ برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است. اسید استیک سرکه می تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. هیچ نوع میکروب بیماری زا یا عامل فسادی نمی تواند در محیط اسیدی رشد کند. از خرید محصولاتی که برچسب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را ندارد خودداری کنید. سرکه مورد استفاده در ترشی های کارخانه از میوه تهیه می شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند. علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟ علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است. با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود. بهتر است در شیوه خانگی، ترشی هایی بدون افزودن نمک تهیه شود به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند. آیا ترشی، فساد پذیر است؟ برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی ها تقریبا در حد صفر است. علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی های کارخانه پاستوریزه می شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی های احتمالی از بین می رود. در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد. بهتر است موادغذایی کپک زده را کاملا دور بریزید. از مصرف ترشی کپ زده خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می کند. بهترین سبزی ها برای درست کردن ترشی عبارت اند از: گشنیز –جعفری-نعنا- ترخون- مرزه- ریحان شوید -پیازچه -پونه –آویشن- شنبلیله -ساقه های تازه و سبز سیر برگ و ساقه ی جوان و ترد کرفس -جاشیر یا جوشیر- چوچاق یا شوشاق -خالواش -کاکوتی یا کوتکوتو